Foto: 2022/Kom-tot-rust-in-je-tuin.jpg

Kom tot rust in je tuin

De zomer staat voor de deur en je bent niet van plan naar het buitenland te gaan. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet kunt genieten.

Guido van Loon 30 April 2022

Je kunt natuurlijk altijd gebruik maken van je tuin. Het enigste probleem is dat je tuin toe is aan een make-over. Je wilt het liefst meer rust in je tuin zo dat jij er lekker kunt chillen, maar er vooral kan genieten als je een feestje, lekker wilt barbecueën of als je gewoon een goed boek wilt lezen. Je hebt alleen geen idee waar je kunt beginnen. Maak je geen zorgen! In dit artikel zullen wij je vertellen wat je kunt doen.

Afschermen

Wil je ervoor zorgen dat niemand je tuin zomaar betreed? Dan is het natuurlijk belangrijk om een passend hekwerk te kiezen. Op het internet kun je naar verschillende maten en vormen kijken. Je kunt kiezen voor hoge of lage hekken, hekken met punten of juist met rondere vormen. Er zijn veel opties waar je uit kunt kiezen. Uiteraard hangt je optie ook af van de layout van je tuin en in hoeverre je jouw tuin wilt beveiligen. Tot slot kun je volledig van je tuin genieten en tot rust wilt komen wanneer je afgebakend is van je tuin. Je kunt je tuin afschermen door een passende schuttingen te kiezen. 

Kleurgebruik en interieur 

Als het om interieur gaat is tegenwoordig “less” juist “more”. Daarom raden we aan om het interieur van je tuin niet te druk te maken. Neutrale en natuurlijke tinten zijn helemaal in. Denk aan creme, bruin, mint, grijs, wit enzovoort. Wanneer je decoratie uitkiest, kun je dus proberen te kijken in de richting van deze kleuren. Hierbij is het wel belangrijk dat je meubels hebt die daarop aansluiten. Heb je nog geen meubels? Dan kunnen wij je een loungeset aanraden. Je hoeft niet veel te doen, omdat je meteen genoeg zitplek en een passende tafel hebt. Het is goed om hiervoor naar een fysieke winkel te gaan. Zo kun je het eerst uitproberen en daarna een keus maken op basis van jouw voorkeur. Tot slot kun je het allemaal afmaken door mooie planten, bloemen en eventuele bomen te kiezen. Maak vooral gebruik van je fantasie. Hoe mooi is het als je je fantasie tot leven kunt brengen? 

Krtom, kun je dus rust in je tuin creëren door het af te sluiten met schuttingen en hekwerk. Het helpt ook om neutrale en natuurlijke tinten te gebruiken en groen in je tuin te hebben. Zo kun je rustig genieten van jouw zomer in de tuin.

Reacties