string(1) "a"

Drie tuintrends van 2022 voor een persoonlijke 'oase'

De tuin wordt een toevluchtsoord voor elk seizoen met deze drie trends.

16 Januari 2022

Het komt niet als een verassing: sinds de start van de coronacrisis zijn we volop bezig geweest in de tuin. Volgens onderzoek van het GfK is zo’n 20% van de bevolking door de coronacrisis meer tijd door gaan brengen in de tuin. De tuin wordt ook steeds meer gezien als een verlengde van de huiskamer. We zien de ideale tuin als een plek waar je het hectische leven kunt ontvluchten, liefst het hele jaar door. Maar ook een plek waar je gezellig samen kunt zijn én die je makkelijk kunt onderhouden. Naar verwachting gaan we in 2022 nóg meer tijd doorbrengen in onze persoonlijke ‘oase’. En dit doen we het liefst in stijl. Hoe? MBI zet de grootste trends voor jou op een rij!

Natuurlijk kleurenpalet

We worden ons steeds bewuster van het milieu. Ook in de tuin wordt duurzaamheid een groter begrip. Deze trend zet door in 2022 en dat zien we ook terugkomen in het kleurenpalet. Een populaire kleur is dan ook groen. Niet alleen in de vorm van planten en bomen, maar ook in tuinmeubels en accessoires. Verder ga je veel subtiele, neutrale kleuren terugzien in de meubels en sierbestrating zoals beige/aarde- en grijstinten. Maar ook rustige en subtiele prints maken een opmars. In de basis draait het dus om rustige, subtiele en natuurlijke kleuren. Heftige kleuren laten we in 2022 vooral links liggen. Contrasten worden gemaakt met zwart, zoals schuttingen en tuinhuisjes.

Van buiten naar binnen

Een tuintrend van de laatste jaren die we ook in 2022 veel gaan zien is de ‘buitenkamer’. We willen het hele jaar door plezier hebben van de tuin. Een tuinhuis of overkapping biedt veel extra mogelijkheden, omdat slecht weer geen rol meer speelt. Zet er een warme kachel, leuke tafelbrander of een lounge heater bij, dan is het ook fijn om in de winter van de tuin te genieten. Natuurlijk is een heerlijk dekentje ook een warme oplossing! Voor een ‘naadloos’ ontwerp pas je de tegels in hetzelfde design buiten én binnen toe. Leveranciers bieden hiervoor steeds meer mogelijkheden, een voorbeeld van een all-in-one collectie is GeoCeramica®. Geen storende onderbrekingen meer, maar perfecte overgangen!

Het nieuwste in sierbestrating

Naast dat we kwaliteitsbewust zijn en we lang willen genieten van onze tuinbestrating, willen we ook niet teveel tijd besteden aan het onderhoud ervan. Met dit in gedachten en de steeds veranderende marktvraag ontstaan ook nieuwe producten. Zoals de betonnen designtegel GeoProArte® van MBI. Een oersterke, duurzame en makkelijk te verwerken tuintegel met de uitstraling van een keramiektegel, maar goedkoper in aanschaf. Met revolutionaire designtechniek zijn in theorie alle denkbare prints te maken. Denk bijvoorbeeld aan een steenlook of een mooie bloemenprint. Vanaf voorjaar 2022 is GeoProArte® verkrijgbaar.

Inspiratie, inspiratie, inspiratie

Wil je meer tuininspiratie? We’ve got you covered! Talloze voorbeeldtuinen zoals de ‘huiskamer tuin’ en de ‘wintertuin’ vind je op www.mbi.nl/inspiratie .

Meer van MBI De Steenmeesters
Reacties