Foto: Dit-zijn-5-tips-voor-een-sfeervolle-tuin-

Dit zijn 5 tips voor een sfeervolle tuin

Haal meer uit je tuin, met een aantal sfeervolle toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan vrolijke rode, gele of blauwe bloempotten op het terras.

Guido van Loon

Je kunt ze vullen met verschillende soorten verse kruiden. Niet alleen geeft het je terras meer kleur, ook komen de kruiden goed van pas bij de bereiding van een frisse zomerse salade. In dit artikel zetten we vijf tips voor je op een rijtje, die helpen meer uit de tuin te halen! 

#1: kies voor een taxus als schutting met de buren 

Verwijder de oude, versleten houten schutting tussen je eigen tuin en die van de buren. Je kunt de houten schutting vervangen door een schutting met de taxus. Het is niet alleen een bijzonder fraaie haagplant, ook ruikt de taxus erg lekker. Naast de taxus zijn er verschillende andere haagplanten die je kunt gebruiken voor de erfafscheiding. 

#2: creëer hoekjes in de tuin met bamboe 

Geef je tuin een tropisch tintje, door leuke hoekjes te creëren met bamboe. Let bij de bamboe kopen goed op het type bamboe wat je bestelt. Het is verstandig om een niet-woekerende variant in de tuin te poten. Dit voorkomt dat je de bamboe al snel overal in de tuin omhoog ziet komen. 

#3: zorg voor verlichting in de tuin 

Onmisbaar in de moderne tuin is tuinverlichting. Er zijn tegenwoordig verschillende systemen te koop, waarbij je voor de installatie hiervan geen elektricien nodig hebt. Je steekt een elektrakabel in de transformator in je schuur, waarna je verschillende lampen op deze kabel in de grond kunt klikken. Het is heel eenvoudig! 

#4: kleine fruitboompjes voor op je terras 

In plaats van de potten met verse kruiden, kun je ook voor leuke fruitboompjes op je terras kiezen. Reken niet op een volle fruitmand aan het eind van de zomer; je houdt er vaak een of twee appels en peren aan over. Toch is het de overweging waard! Daarbij kun je meerdere jaren achtereen fruit van je boompjes plukken. 

#5: plant een vlinderstruik in je tuin

Tot slot kan het erg leuk zijn om een grote vlinderstruik in de tuin te planten. Kies bijvoorbeeld voor een paarse vlinderstruik. Het geeft de tuin niet alleen meer kleur. Ook trekt een vlinderstruik naast de vlinders tal van andere insecten aan. Denk aan de bijen! Deze insecten doen geen kwaad, zorgen voor leven in je tuin en komen daarbij van pas bij het in leven houden van verschillende planten. 
 

Reacties