Foto: Alles-wat-je-moet-weten-voordat-je-aan-tuin-begint

Alles wat je moet weten voordat je aan tuin begint

Is jouw tuin nog niet helemaal klaar voor de lente? Dan is het tijd om hier zo snel mogelijk mee te beginnen!

Guido van Loon

Het onderhouden van je tuin is hartstikke belangrijk, zeker voordat de warme dagen er weer aan komen is het belangrijk om je tuin te verzorgen, zodat alle planten en bloemen goed kunnen groeien. Maar hoe begin je hiermee? Dat lees je hier!

Tuin klaarmaken voor het voorjaar

Hieronder volgen drie punten die jij moet weten om jouw tuin helemaal klaar te maken voor het voorjaar.

1. Zorg ervoor dat je al het onkruid weghaalt, en doe dit op tijd. Je moet hiermee beginnen als de eerste zonnige dagen van het jaar zijn aangebroken. Door de zon groeit het onkruid namelijk extra hard waardoor het onkruid extra opvalt. Door het onkruid te verwijderen, kunnen alle bloemen en planten weer opnieuw groeien.
2. Tijd om te snoeien. Veel planten die in de grond staan, moet je even snoeien. Hierdoor kunnen deze planten weer opnieuw gaan groeien en zorg je ervoor dat je in de zomer allemaal mooie planten hebt die uitgekomen zijn. Natuurlijk moet je niet alles wegsnoeien, je haalt vooral de oude takken weg. Als je niet goed weet wat je weg moet snoeien, is het handig om dit eerst te informeren bij bijvoorbeeld een tuinman. Als je namelijk te veel snoeit, zal de plant niet meer goed groeien.
3. Zet een hogedrukspuit op de tegels, want die zullen vast behoorlijk aangetast zijn in de winter. Zo kan er groene aanslag opkomen, maar dit kun je gemakkelijk weghalen als je de tegels even goed onder handen neemt.

Bovenstaande tips zijn slechts een aantal beginpunten om jouw tuin klaar te maken voor de lente. Het kan ook zijn dat je last hebt van een ongezond gazon of dat je jouw gazon wil ophogen. Wat gebruik je hier dan voor?

Tuinaarde

Tuinaarde komt goed van pas als je het over het gazon hebt. Want waar gebruik je tuinaarde voor? Om het gazon op te hogen! Tegelijkertijd zit er mest en kalk in tuinaarde, die stoffen zorgen ervoor dat de bodem van het gazon gezond wordt. Hierdoor kunnen alle planten die in de tuinaarde staan het beste groeien. Heb potplanten buiten? Dan kun je hydrokorrels gebruiken in combinatie met tuinaarde. Heb je tuinaarde nodig? Kijk dan eens online om tuinaarde te kopen. Naast tuinaarde kun je hier verschillende benodigdheden kopen die je nodig hebt om je tuin goed te onderhouden. Je kan hier ook terecht voor bijvoorbeeld tuinhaarden of een zwembad. Wil jij je tuin eens een goede make-over geven? Kijk dan eens op deze uitgebreide webshop!
 

 

Reacties