Alles voor in de tuin in Vlaanderen

Kom je uit Vlaanderen en ben je benieuwd naar waar je alles kunt vinden om jouw tuin helemaal naar wens te maken? Lees dan snel verder!

Kom je nu uit Vlaanderen en ben je benieuwd naar waar je alles kunt vinden om jouw tuin helemaal naar wens te maken? Neem dan een kijkje bij deze tuincentra in Vlaanderen! Of je nu aan de start van je reis staat naar jouw droomtuin, al ver op weg bent of juist de stijl van je tuin helemaal wil veranderen, bij deze tuincentra vind je alle benodigdheden. De lente staat voor de deur en zoals we allemaal weten duurt het gevoelsmatig 2 weken en dan is de zomer er ook weer. Zorg ervoor dat jij en jouw tuin klaar zijn voor de zomerse en zonnige dagen! Plant je nu nog bollen? Dan ben je nog op tijd om ze in de zomer te zien bloeien, wacht er dus niet te lang mee, want voor je het weet wordt er nog een jaar aan de wachttijd geplakt… Wij helpen je op weg met een paar ideeën over het inrichten van jouw tuin.

Buiten kokkerellen

Wie houdt er niet van? Die gezellige barbecues, samen met vrienden, familie en een drankje in de hand. Kinderen rennen rond en de zon zorgt aan het eind van de dag voor een warme oranje gloed over de tuin. Een waar geluksmomentje voor vele mensen. Een daarom essentieel onderdeel van een complete tuin is een barbecue en/of een pizza oven. Zo hoef je niet naar binnen om een lekkere en simpele maaltijd te bereiden waar iedereen eindeloos van kan genieten. Bekijk de Weber barbecue promoties voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze barbecues kunnen het jaar rond gebruikt worden en zijn erg makkelijk te gebruiken, zonder te stuntelen met het aansteken van houtskool of het moeten wapperen om ze goed heet te houden. Geniet binnenkort van een lekker stukje vlees of vis van jouw eigen barbecue!

Een eigen vijver aanleggen

In verschillende onderzoeken is er bewezen dat het hebben van een vijver in de tuin en hier af en toe bij zitten een positief effect heeft op je geestelijke toestand. Daarom vertellen wij je hoe je het beste zelf een vijver aan kunt leggen! Een aantal dingen zijn belangrijk om te weten voordat je begint. Je kunt zelf bepalen uitgebreid je jouw vijver wil maken, daarom houden we het in dit stappenplan bij de basics.

  • Wanneer je hebt bepaald waar de vijver komt, is het tijd om te gaan graven;
  • Bescherm je vijver vervolgens tegen lekkages door een goede laag plaatzand aan te brengen;
  • Plaats vervolgens vijverfolie of een vijverbak in het gegraven gat. Wat je kiest hangt af van de vorm van de vijver;
  • Daarna is het tijd om de vijver te vullen met water, zorg er wel voor dat je het water met behulp van een waterverbeteraar geschikt maakt voor vissen;
  • Werk vervolgens de delen van de vijverfolie weg op een manier hoe jij dat mooi vindt, met bijvoorbeeld plantjes of kiezels;
  • Kleed de vijver aan met waterplanten, en richt de randen van de vijver in zoals jij dat het liefste ziet!

Houd jouw vijverwater gezond!

Belangrijk is na het aanleggen van de vijver om hem natuurlijk goed te onderhouden. Zo blijven de vissen en planten in leven en blijft het een fraai uitzicht wanneer je de tuin inkijkt. Bepaalde waterplanten kunnen het water filteren, maar dit is niet altijd genoeg. Daarom is het belangrijk om gedurende het hele jaar bijvoorbeeld een goede Oase vijverpomp te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het water in de vijver rond circuleert en schoon blijft. Doordat het water continue in beweging is, krijgen algen geen kans om te groeien. Het water is met een vijverpomp daarnaast ook zuurstofrijker. De gassen die in het water ontstaan worden naar de oppervlakte gehaald, daar verlaten ze het water en wordt er nieuwe zuurstof meegenomen het water in.