Foto: 2022/Automatisch-gazononderhoud--robotmaaiers-GARDENA-steeds-slimmer.jpg

Automatisch gazononderhoud: robotmaaiers GARDENA steeds slimmer

De smart SILENO robotmaaiers van GARDENA worden steeds slimmer. Ze zijn voorzien van de nieuwe LONA-technologie (lokalisatie en navigatie).

03 Maart 2022

Via de smart app kun je gebruik maken van nieuwe functies zoals GPS-gebaseerde navigatie, individueel zonebeheer en realtime positiebepaling. Daardoor kan het maaigedrag van de smart SILENO geoptimaliseerd worden.

LONA-technologie

De smart SILENO robotmaaiers zijn voorzien van LONA-technologie met zelflerende locatiebepaling. Er wordt automatisch een plattegrond van de tuin gemaakt en het maaien wordt hierop afgestemd. Dat is slim omdat daarmee de maaifrequentie per zone kan worden aangepast. Op schaduwrijke plekken groeit het gras namelijk langzamer dan in de zon. Ook kun je bepaalde delen van het gazon (tijdelijk) uitsluiten bijvoorbeeld omdat daar bloembollen bloeien. Door de nauwkeurige GPS-tracker weet je altijd precies waar de maairobot zich bevindt.

Automatisch en slim

SILENO robotmaaiers zijn een slimme oplossing voor gazononderhoud. Welk model geschikt is, hangt onder meer af van oppervlakte, vorm, hellingen en of er smalle passages in het gazon zijn. De smart modellen zijn onderdeel van het GARDENA smart system. De slimme robotmaaier is in staat om onder alle weersomstandigheden (wind en regen) het gazon met betrouwbare precisie te maaien. Dankzij het zeer lage geluidsniveau hoor je nauwelijks dat het gazon gemaaid wordt. Aansturing van de maairobot gaat via een app op de telefoon of via spraakherkenning. Het GARDENA smart system kan ook worden uitgebreid met automatische besproeiing.

Veilig voor mens en dier

De SILENO robotmaaiers van GARDENA behoren tot de veiligste maairobots. Ze zijn onder meer uitgerust met een botssensor. Stoot de robot ergens (zachtjes) tegenaan? Dan gaat hij vervolgens een andere kant op. Bovendien hebben de maairobots van GARDENA zwenkbare mesjes. Die klappen direct in zodra ze onverhoopt een object raken. Daarnaast zijn de smart SILENO robotmaaiers voorzien van een egelbescherming. Dat betekent dat de robotmaaier desgewenst pas aan de slag gaat bij daglicht. Nachtdieren (zoals egels) kunnen zich daarom zorgeloos over het gazon bewegen.

Verkoopinformatie

Smart SILENO robotmaaiers van GARDENA zijn verkrijgbaar vanaf €999,99. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Reacties