Foto: TuinOverkappingSerre1-wonennl

Tuinhuis met luifel voor multifunctioneel gebruik

Door een tuinhuis met luifel te plaatsen in je tuin, kun je het gehele jaar door optimaal genieten van je buitenruimte.

Pascal 21 November 2023

Door de luifel ben je immers beschermd tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen in de herfstmaanden en fel zonlicht in de warmere zomers. Dit is de perfecte oplossing om langer gebruik te kunnen maken van je achtertuin, zodat je niet enkel in de zomer hier kunt genieten van de buitenlucht. De luifel zorgt voor schaduw, zodat je ook in de hete middaguren gewoon in de tuin kunt verblijven. Wanneer het begint te regenen, verblijf je knus en beschut in heerlijke loungemeubelen die je onder de luifel kunt plaatsen. Een simpele oplossing waar je lang profijt van zult ondervinden. Bij Lugarde vind je een ruim aanbod aan verschillende modellen tuinhuizen, waarvan sommigen met luifel. Een uitstekende optie om nog meer plezier uit je tuin te behalen.

Voordelen van een tuinhuis met luifel

Door een luifel aan een tuinhuis te plaatsen, vergroot je de mogelijkheden die met een tuinhuis zijn te behalen. Waar het tuinhuis reeds dienst kan doen voor multifunctionele doeleinden, zoals een kantoorruimte, klusruimte, meditatieruimte of atelier, maakt een luifel het mogelijk om ook van de tuin optimaal te genieten. Wat is er immers fijner dan in je werkpauze even naar buiten, loungen in tuinmeubelen met kussens, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over de regen of kou. Plaats eenvoudig een heater en je bent ook in de koudere maanden voorzien van optimaal comfort en warmte. De mogelijkheid om even een frisse neus te halen of om avonden lekker te genieten in gezelschap van vrienden, wordt door een tuinhuisje met luifel geboden. Er is geen reden meer om naar binnen te gaan, wanneer je heerlijk aangenaam onder de luifel kunt loungen.

Een luifel toevoegen aan het tuinhuis

Een tuinhuis met luifel geeft je diverse mogelijkheden. Zo kun je aangenaam binnen aan het werk, maar ook buiten verblijven. De tuin, het huis en deze aanvullende woonruimte zorgen voor een open gevoel en een doorlopende flow om in te leven. Met een luifel vergroot je het de oppervlakte van het terras en behoud je een open gedeelte, waar je alsnog volop kunt vertoeven. Zonder dat je volledig alle ruimte in je tuin wegneemt door een overkapte ruimte, blijft een deel gewoon open en verbonden met de buitenlucht en tuin. Je kunt deels kiezen voor een tuinhuis en een ander gedeelte openhouden door de luifel. Zo benut je de beschikbare ruimte optimaal, zonder dat je beperkt bent in de mogelijkheden.

Zelf een tuinhuisje met luifel ontwerpen

Bij Lugarde kun je gebruik maken van een 3D configurator, waarmee je zelf een tuinhuisje met luifel kunt ontwerpen. Zo wordt het tuinhuisje afgestemd op de ruimte die je in de tuin beschikbaar hebt en krijg je alvast een idee van hoe het eruit zal zien. Deze handige tool maakt het een stuk eenvoudiger om uit een breed assortiment aan tuinhuizen met luifel een weloverwogen keuze te maken.

Reacties