Foto: RENSON_Spots_sce__ne_01

Sfeer op maat in je buitenleefruimte met gerichte spots

Richtbare kreon buitenspots onder Renson terrasoverkapping

06 November 2023

Onder een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door buiten met het comfort van binnen. Bij dat comfort hoort ook verlichting, zowel voor de sfeer als functioneel. Met de nieuwe spots van Kreon op maat van een Renson terrasoverkapping pas je de lichtconcepten van binnen nu ook toe in je buitenleefruimte. De gebruiker stemt de verlichting af op zijn persoonlijke voorkeuren creëert een ongeëvenaarde gezelligdheid buiten. Een mooie samenwerking tussen 2 partners die hun schouders zetten onder het inspiratiepark dat NOA outdoor living is.

Verlichting op maat

Naast sfeerverlichting geniet je onder de nieuwste Renson-terrasoverkapping binnenkort ook van het gemak van richtbare spots. Het resultaat van een fijne samenwerking met Belgisch verlichtingsproducent en NOA-partner kreon. “We pasten een aantal van onze bestaande binnenspots aan voor buitengebruik (IP67). Bovendien voorzagen we een specifieke bevestiging op maat van de Renson-overkappingen”, legt Philippe van Doormaal, marketingmanager van kreon, uit. “De aluminium behuizing wordt door Renson mee gelakt in dezelfde kleur als de overkapping. Zo past die perfect in het totaalplaatje.”

Bediening via app

De spots dimmen of richten gebeurt via de Renson Connect- of via de Somfy-app, waarmee je ook de daklamellen, ledverlichting, audio en verwarming onder je buitenleefruimte bedient. “Door de integratie in het railsysteem van de overkapping, kan de spot moeiteloos naar wens verschoven en gedetailleerd gericht worden. De besturing via de app draagt bij aan het gebruiksgemak, een belangrijke parameter bij elke nieuwe ontwikkeling waarmee we uitpakken”, zegt Renson-productmanager Sue Deloore. De arm van de spot kan 360° draaien rond de bovenste scharnier in de rail, de spot zelf heeft nog eens een draaihoek van 150° rond de onderste scharnier. Een ongekende vrijheid voor gerichte verlichting.

Vlotte montage, snelle installatie

Sfeerverlichting en gerichte spots combineren? Geen enkel probleem. De installatie van de kreon-spots is eenvoudig. Je klikt de spotarm op de railhouder, schuift die de sleuf van een Loggia-rail op de gewenste positie en klikt de klemmetjes aan beide zijkanten vast. Voorgemonteerde rubbers houden de kabels van de spots vast en onttrekken ze aan het oog, voor een subtiele integratie in de structuur van een buitenleefruimte.

Combineren naar wens

Nieuwe verlichtingsmogelijkheden dus, maar zonder andere opties uit te sluiten. Zo kan je de 3 zones in de dakrand gebruiken voor net zo veel verschillende zij-invullingen. Je klant wil schuifpanelen, glaswanden, screens en daarenboven ook nog richtbare spots? Jij maakt het waar.

Benieuwd naar de nieuwe spots? Ontdek ze in NOA outdoor living. Plan je bezoek hier.

Meer van Renson
Reacties