Foto: grasrobot

Scoort Nederland? Grasmaaier wordt juichende Oranjesupporter

Husqvarna leert robotmaaiers feesten als een voetballer

14 Juni 2024

Er zijn de komende weken volop internationale voetbalwedstrijden waarin hopelijk veel doelpunten vallen. Het Zweedse Husqvarna komt met een gratis software update die er voor zorgt dat hun robotmaaiers bij elk doelpunt van het Nederlands elftal (of een ander team naar keuze) een voetbaldansje kunnen doen. Er is keuze uit drie bekende ‘moves’. De overwinningsdansjes worden direct na het doelpunt uitgevoerd en ondersteund door knipperende lampjes en muziek uit de robotmaaier.

Technisch hoogstandje
Er zijn tal van manieren waarop voetballers dansend een doelpunt vieren. Uit al deze ‘moves’ heeft Husqvarna de Robot, de Tornado en de 180 geselecteerd omdat ze het duidelijkst zijn na te bootsen door de Automower. Het vernuft van de nieuwe functie zit in het realtime juichen. Het is de technici van Husqvarna gelukt de robotact helemaal te laten corresponderen met de livebeelden op tv. Kortom, op het moment dat je ziet dat er een doelpunt wordt gemaakt door jouw team, gaat ook jouw robotmaaier juichen. De display van de Automower vermeldt tevens realtime de (tussen)stand van de wedstrijd.

Instellen
De software-update is gratis beschikbaar van 14 juni tot en met 14 juli 2024. Bezitters van een Husqvarna maairobot kunnen via de Automower Connect-app eenvoudig hun favoriete team en het favoriete dansje instellen. De update is geschikt voor de modellen 405X, 415X en NERA-robotmaaiers.

Innovatie
De release van de nieuwe update past binnen het innovatieve karakter van Husqvarna, uitvinder van de Automower. In de afgelopen jaren zijn er belangrijke stappen gezet in automatisering, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zo werken de NERA-modellen ook zonder grensdraad en maakt de Rewilding Mode het mogelijk om een deel van het gazon af te bakenen zodat het gras daar lang kan worden. Op deze wijze wordt de biodiversiteit in de tuin verbeterd. Automowers behoren tot de veiligste (voor mens en dier) en hebben een zogenoemde egelbescherming. Die zorgt dat alleen bij daglicht wordt gemaaid en nachtdiertjes zoals de egel zich tijdens schemering en duisternis zorgeloos over het gazon kunnen bewegen. Bij zware regenval (of vorst) blijft de Automower automatisch in het laadstation zodat het gras niet beschadigd wordt.

Meer informatie inclusief een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van de nieuwe update vind je vanaf 14 juni op www.husqvarna.com/nl/victorydance.

Reacties