Foto: Husqvarna_espire

Tuintondeuse

Nieuw van Husqvarna

09 Maart 2024

De nieuwe Aspire tuintondeuse van Husqvarna is een handzame struikschaar die werkt op een accu. Je kunt heel precies mee ‘trimmen’ en met de meegeleverde messenset is het gereedschap multi-inzetbaar. Met het kleine messenblad (8 cm) kun je planten als Buxus, Taxus of Ilex in een strakke vorm snoeien en graskanten knippen. Met het messenblad van 20 cm is de struikschaar ook geschikt voor het snoeien van kleine hagen. Extra gemak biedt de uitschuifbare steel. Bij het snoeien geeft die extra bereik en bij het knippen van graskanten hoef je niet meer te bukken.

Handige kam

Op de heggenschaar kun je een handige kam bevestigen. Ideaal wanneer je de bovenkant van een haag snoeit. Je veegt daarmee het snoeisel namelijk automatisch mee. Losse blaadjes en takjes vallen zo vanzelf op de grond zonder dat je ze na het snoeien uit de haag moet plukken.

Graskantjes er vanaf lopen

Met de bevestiging van de telescopische steel maak je van de struikschaar eenvoudig een graskantenschaar. Om de gazonrandjes strak te krijgen hoef je niet meer te bukken. Speciale wielen maken het tot een licht klusje. Het is dus letterlijk een kwestie van ‘de kantjes er vanaf lopen’.

Slim ontwerp

De Husqvarna Aspire struikschaar heeft een krachtige motor en een superieure snijsnelheid (2.800 knipbewegingen per minuut). Het lage gewicht en de compacte vormgeving zorgen voor een uitstekende wendbaarheid. De zwarte kleurstelling bevat oranje elementen. Daarmee kun je het apparaat aan en uitzetten of instellen. Voor het verwisselen van het messenblad heb je geen gereedschap nodig. Om accuvermogen te besparen, schakelt het apparaat automatisch uit als het 3 minuten niet wordt gebruikt. LED-indicatoren geven de batterijstatus aan.

Power for All-accu

De tuintondeuse werkt op een Power for All-accu (18V). Deze is tevens te gebruiken op alle andere Aspire-accugereedschappen en op die van andere merken. In totaal zijn er meer dan honderd gereedschappen die werken met zo’n accu. Dat spaart niet alleen het milieu maar ook de portemonnee. Wanneer je een Power for All-accu met lader hebt, dan kun je apparaten zonder accu en lader voordelig aanschaffen.

Verkoopinformatie

Husqvarna Aspire Struikschaar (incl. messenset) € 139 (zonder accu en lader), € 189 (met accu en lader).
Husqvarna Aspire Struikschaar (incl. messenset en verlengstok) € 199 (zonder accu en lader), € 249 (met accu en lader).
Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.com.

Reacties