Foto: 2908-be34310073561b91e472a32fea36a9f2

Minikassen voor balkon en terras

Het kweken van bijvoorbeeld groenten en kruiden in een kas heeft tal van voordelen. Je kunt eerder in het seizoen beginnen en de kans op succes is veel groter.

08 Maart 2023

Dat komt onder meer doordat je de temperatuur en ventilatie kunt reguleren. Voor een glazen huis heb je nu geen grote tuin meer nodig! De Duitse kassenspecialist Hoklartherm presenteert twee minikassen voor balkon en terras. Maak kennis met de modellen Terra en Gerno.

Terra: kas met plantenbak

De kweekkas Terra is een plantenbak met daarboven een glazen kas met schuifdeuren. De bak is 60 cm diep en groenten kunnen dus stevig wortelen. Ze worden daardoor sterker en zullen uiteindelijk een rijkere oogst geven. Boven in de kas is plankruimte om bijvoorbeeld kweekpotten en gereedschappen op te bergen. Met de zwenkwielen kun je Terra eenvoudig verrijden naar de gewenste plek. De kas is gemaakt van hoogwaardig aluminium en veiligheidsglas. Afhankelijk van de standplaats kan Terra, indien gewenst, worden voorzien van zonwering om verbranding van de gewassen door te veel zonlicht te voorkomen. Via de ventilatieramen aan de zijkanten kun je het optimale groeiklimaat creëren. De afmeting van Terra is 170 x 90 x 230 cm (l x b x h).

Gerno: kas met kweektafel

Gerno is een kweektafel met daarboven een glazen schuifkap. De tafelhoogte van 80 cm zorgt dat je comfortabel kunt werken. De tafel is 200 cm lang en biedt volop plek voor zaaibakken en -potten. Onder de tafel is volop opbergruimte voor potten, potgrond en gereedschappen. De achterzijde van Gerno is van matglas en beschermt planten tegen te veel zonlicht. Dankzij de zwenkwielen rijd je Gerno eenvoudig naar de gewenste standplaats. De kas is gemaakt van hoogwaardig aluminium en veiligheidsglas. Het optimale groeiklimaat kun je eenvoudig reguleren via de ventilatieramen aan de zijkanten. Het formaat van Gerno is 200 x 70 x 160 (l x b x h).

www.hoklartherm.de

 

Reacties