Dit zijn de voordelen van zonwerende rolgordijnen

Zonwerende rolgordijnen bieden een hoop voordelen voor ieder huishouden, zeker in het voorjaar en in de zomer. In dit artikel gaan we uitgebreid in op alle voordelen!

De lente is nu echt begonnen en we kunnen volop genieten van de zon en zomerse temperaturen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar op den duur brengt de lente en de zomer ook een aantal nadelen met zich mee, waaronder de warmte die in huis blijft hangen. Zeker in de periode dat het ’s avonds niet meer echt afkoelt, kan het lastig zijn om die warmte weer uit je woning te krijgen. Gelukkig kun je er ook voor zorgen dat die warmte buiten blijft, bijvoorbeeld met zonwerende rolgordijnen. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van zonwerende rolgordijnen!

Wat zijn zonwerende rolgordijnen?

Zonwerende rolgordijnen zijn rolgordijnen die de warmte van de zon tegenhouden, zodat het in de zomer minder snel opwarmt binnen. Zeker als je grote ramen in je woonkamer hebt, is dit geen overbodige luxe. Hoe steviger de stof van de rolgordijnen is, hoe meer zon en dus warmte ze tegenhouden. Dit betekent dat deze rolgordijnen verduisterend, lichtdoorlatend of doorzichtig kunnen zijn. Wat het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw wensen. Verduisterende rolgordijnen houden de meeste zon tegen, maar maken een ruimte wel een stuk donkerder. Lichtdoorlatende en doorzichtige rolgordijnen houden voldoende zon tegen, maar laten nog wel wat licht naar binnen.

De voordelen van zonwerende rolgordijnen

Er zijn een aantal voordelen waar je van profiteert als je besluit zonwerende rolgordijnen op te hangen in je woning. Dat ze de zon tegenhouden en daardoor zorgen dat het minder snel warm wordt in je woning, spreekt natuurlijk een beetje voor zich. Maar er zijn nog een paar andere voordelen die zonwerende rolgordijnen met zich meebrengen. Hieronder sommen we ze voor je op!

Zonwerende rolgordijnen zijn een voordelige optie

Eén van de grootste voordelen van zonwerende rolgordijnen is dat het een voordelige optie is ten opzichte van andere vormen van zonwering. Zeker als de raambekleding net als bij Hewo Raamdecoratie in de eigen fabriek gemaakt wordt, zonder tussenkomst van winkels, is het voor iedereen een betaalbare mogelijkheid.

Een van de grootste voordelen van zonwerende rolgordijnen: Hoge isolatiewaarde

Een ander groot voordeel van zonwerende rolgordijnen is dat ze vriendelijk zijn voor het milieu en je portemonnee. Je hoeft immers geen airco aan te zetten om je woning koeler te houden, wat een hoop energie en dus geld bespaart. Daarnaast stoot een airco behoorlijk wat C02 uit, dus is het ook goed voor het milieu als je hier geen gebruik van maakt. Ook in de winter hebben zonwerende rolgordijnen een hoge isolatiewaarde, waardoor de warmte juist beter binnenblijft!

Zonwerende rolgordijnen zijn stijlvol en veelzijdig

De sfeer in je woning is natuurlijk erg belangrijk. Als je raamdecoratie aan gaat schaffen, wil je uiteraard dat deze aansluit bij de rest van de inrichting en dat de sfeer en uitstraling behouden blijft. Daarom is één van de grote voordelen van zonwerende rolgordijnen ook dat ze in iedere denkbare stijl te krijgen zijn. Er zijn een hoop kleuren, stijlen, modellen en patronen waar je uit kunt kiezen. Zo kun jij jouw zonwerende rolgordijnen altijd aanpassen op de rest van het interieur.

Zonwerende rolgordijnen bieden veel privacy en zorgen voor een goede nachtrust

Ten slotte bieden zonwerende rolgordijnen je veel privacy en een goede nachtrust. Bij lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen kunnen mensen er van buitenaf niet doorheen kijken. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je graag veel privacy hebt in je woning, zeker als het bijvoorbeeld om je slaapkamer gaat. Aangezien ze daarnaast ook weinig licht naar binnen laten, helpen ze je ook aan een betere nachtrust. Zeker in de zomer, als de zon al lekker vroeg opkomt!