Foto: website-2__1_

De tuin verzorgen – Dit moet je allemaal doen in Oktober!

Na de warme zomer is het nu ineens flink herfst.

Nick 30 Oktober 2022

Het gras wat voorheen uitgedroogd en dood was is nu weer helemaal terug gegroeid en klaar voor waarschijnlijk de laatste maai beurt. Maar naast het grasmaaien is in Oktober nog veel meer te doen in de tuin, het is nogal een drukke periode als het op de tuin aankomt. De bladeren zijn aan het vallen en winter staat voor de deur. Er valt echter ook nog genoeg te planten in oktober, hier kun je dan gelijk van genieten in de lente. In dit artikel gaan we het hebben over alles wat we in oktober moeten en kunnen doen in de tuin.

Bladeren, bladeren en nog eens bladeren!

Alle bladeren vallen om de beurt van de bomen en dat betekent dat het een flinke periode bladeren vegen is. Heb je bomen in de straat of in de voortuin? Dan heb je hier vast al je handen vol aan, als er iemand immers uitglijdt over de bladeren in je voortuin dan word je niet gelukkig. Maar ook het opruimen van bladeren in de achtertuin en op het dak is erg belangrijk.

  • De bladeren dat op het gazon terecht komen kunnen ervoor zorgen dat het gras geen kans krijgt om gelijk op te komen.
  • De bladeren dat tussen de vaste planten vallen zijn echter geen probleem, deze zorgen voor een mulch laag dat je plant beschermt en voeding aan de bodem zal afgeven. Laten liggen dus!
  • De bladeren op het dak en in de regenpijp kunnen ervoor zorgen dat het huis koeler is dan dat het moet zijn, zeker niet fijn in de winter. Bladeren in de regenpijp kunnen er ook voor zorgen dat er ijs ophopingen ontstaan, hierdoor kan er schade komen.

Dit kun je nu planten

Oktober is ook de tijd om van alles te planten. Wil je een mooie tulpen tuin? Plant dan verschillende bloembollen om in het vroege voorjaar te kunnen genieten van mooie bloemen.

Wil je een boom planten? Vanaf oktober kun je dit doen! Een mooie appelboom is ideaal om te planten, je kunt hier dan de rest van je leven verse appels van plukken. Let er wel op welke soort je pakt, ze hebben allemaal een eigen smaak.

Druiven kun je ook het beste in oktober planten. Een druivenplant is een ideale toevoeging aan de tuin en met de juiste verzorging kun je hier meer druiven van gaan oogsten als dat jij op krijgt. Lees tips voor de juiste druiven plant verzorging voordat je een druivenplant aanschaft.

Knoflook uit eigen tuin? Dat is heel gemakkelijk! Haal de teentjes los van een bol knoflook en plant deze met 10 cm ruimte ertussen op 5 cm diepte. In de zomer zijn deze teentjes in bollen veranderd en kun je ze aan elkaar vlechten en laten drogen of vers eten.

Reacties