Creëer een koele woning met zonwering van Renson

Besparen op kosten voor koeling

Energiezuinigheid is belangrijker dan ooit bij een renovatie. Je wil je stookkosten zo laag mogelijk houden, maar langs de andere kant krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven. Besparen op kosten voor koeling is dus ook geen slecht idee. Hoe? Simpel. Houd de zon tegen nog voor de stralen de ramen bereiken. Met buitenzonwering voorkom je dat het binnen opwarmt, terwijl je het zicht naar buiten en het daglicht binnen bewaart.

Geef de zon geen vrij spel
Buitenzonwering helpt je om de warmte van de zon tegen te houden zonder dat je daarbij moet inboeten aan daglicht of zicht naar buiten, zelfs met de screens naar beneden. De combinatie van onbeschermde grote ramen (wie is in zijn verbouwde woning nu geen fan van veel daglicht?) en een perfect geïsoleerd en luchtdicht afgewerkte woning voorspelt op warme dagen niets goeds: warmte die binnen zit, kan onmogelijk nog opnieuw naar buiten.

Energiezuinig zorgen voor een koele woning
Uiteraard kan je oververhitting te snel af zijn met actieve koeling (lees: airco), maar die verbruikt (veel) stroom en dus laat je die beter geen overuren draaien. Anticiperen is de boodschap, en daar is het Renson net om te doen voor wie renoveert. Met windvaste buitendoekzonwering op of voor je nieuwe of bestaande ramen (Fixscreen) en dakramen (Topfix) lukt dat perfect, terwijl je in de winter met de screens omhoog toch van de gratis zonnewarmte kan blijven genieten.

Fixscreen Solar: doekzonwering op zonne-energie
Steeds vaker blijken woningen al na enkele jaren aan een upgrade toe. En daar zijn de steeds talrijkere warme dagen per jaar niet vreemd aan. Wie in een nieuwbouw of bij een eerdere renovatie geen doeltreffende zonwering voorzag, komt daar al snel op terug. Geen nood, met de Fixscreen Solar van Renson voeg je doeltreffende zonwering toe, zonder breekwerken.

Fixscreen Minimal: elegantie troef
Strakke architectuur en slanke raamprofielen, matchen die wel met doekzonwering? Absoluut! De Fixscreen Minimal heeft zijgeleiders van slechts 2 centimeter breed en integreert zich zo heel subtiel in de gevel. Zelfs bij na-installatie op ‘minimal windows’. Fixscreen Minimal is ook verkrijgbaar met verduisterend doek voor slaapkamers. Wist je trouwens dat de Fixscreen Minimal dit jaar nog de prestigieuze Red Dot product design Award kreeg?

Topfix: zonwering voor horizontale ramen
Maar wat met dakramen, lichtstraten en glazen verandadaken? Je wil maximaal daglicht binnentrekken, maar voorkomt liever dat het zonlicht een serre-effect creëert in huis. Goed nieuws: ook horizontale of schuinliggende beglazing kan je perfect tegen de zonnestralen beschermen dankzij de Topfix.

Nachtkoeling: koelere nachtlucht optimaal benutten
Met ook nachtkoelingsluikjes in je nieuwe ramen ingewerkt, ga je zelfs nog een stap verder door koelere nachtlucht optimaal te benutten om de binnentemperatuur te laten zakken. De hele nacht een raam open laten, daar komt het op neer, maar dan inbraakveilig en zonder last te hebben van insecten.

Benieuwd naar de passende Renson-oplossingen voor jouw renovatieproject? Vind een verdeler bij jou in de buurt en/of volg ons op Pinterest voor meer inspiratie. Zo ga je voluit voor energiezuinig, comfortabel en gezond wonen.