Foto: markilux_679_Unterglasmarkise_02

Combinatie van licht en schaduw

Designscherm voor glazen overkappingen fascineert met prachtige effectverlichting

23 Juni 2024

Onderglasschermen zijn ideaal voor terrasoverkappingen en serres. Want onder een glazen overkapping zijn ze optimaal beschermd. Een nieuw model is de “markilux 679“. Het heeft een duidelijk design, geeft veel schaduw en zorgt met zijn LED-lampen voor een mooi lichtspel op het terras.

Anders dan bovenglasschermen zijn onderglasschermen onder een glazen overkapping bevestigd. Het doek, frame en mechanisme zijn dus goed beschermd en blijven zo lang mooi. markilux heeft nu een nieuw model: de “markilux 679“. Met zijn moderne kubische design ziet het model er eenvoudig en elegant uit. Vooral omdat er vrijwel geen schroef te zien is.

Mooie lichteffecten

Ondanks zijn lichte uiterlijk geeft de zonwering met afmetingen tot 30 vierkante meter overdag veel schaduw. Tegelijk is er voor mooi licht in de avonduren gezorgd. Zo kunnen er subtiele LED-Lines in de behuizing van het systeem worden geïnstalleerd en in de zijdelingse geleiders die het schermdoek transporteren. Met de LED's wordt er gekleurde tot warmwitte sfeerverlichting gecreëerd met mooie effecten op het doek en aan de gevel. Deze kunnen eenvoudig radiografisch of met een app worden bediend. Er kunnen ook individuele lichtscènes worden gedefinieerd.

Comfortabele techniek

Bij het onderglasscherm loopt het doek bij het in- en uitdraaien door een speciale techniek goed gespannen en windstabiel in de transportgeleiders. Als bescherming tegen verblindend licht kan het scherm bovendien met de functie “Volant-plus“ worden gecombineerd, een extra scherm dat in het frontprofiel kan worden geïntegreerd. De “markilux 679“ heeft motoraandrijving en kan door middel van weersensoren of deels ook via smart-home-technologie worden geautomatiseerd. Er kunnen warmtestralers worden geïntegreerd, zodat de zonwering ook 's avonds of in de koelere maanden kan worden gebruikt. Het model is in zeven standaardkleuren en in speciale kleuren verkrijgbaar. En bij de zonweringdoeken heeft markilux een groot assortiment stoffen en dessins.

Meer informatie: www.markilux.nl 

 

Meer van Markilux
Reacties