Foto: Buitenjaloezie

Buitenjaloezieën als zonwering: Waarop moet je letten?

Buitenjaloezieën zijn de nieuwste trend op het gebied van zonwering en een populaire keuze voor zowel huishoudens als bedrijven.

Henny 13 Juni 2024

Met de zomer in aantocht en de zon die naar verwachting steeds vaker haar gezicht laat zien, kan het hoogtijd zijn om na te denken over wat precies de beste manier is om het binnen koel te houden. Buitenjaloezieën zijn de nieuwste trend op het gebied van zonwering en een populaire keuze voor zowel huishoudens als bedrijven. Ze staan bekend om hun esthetische aantrekkelijkheid te zijn en efficiënte bescherming tegen de zon. Maar waar begin je bij de keuze voor buitenjaloezieën? Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden.

Kiezen van het materiaal

Allereerst is het slim om even stil te staan bij het materiaal. Buitenjaloezieën zijn er in verschillende materialen, elk met hun eigen voordelen. Aluminium jaloezieën, bijvoorbeeld, zijn duurzaam, roestbestendig en bieden uitstekende zonwering. 

Houten jaloezieën, daarentegen, zullen een meer natuurlijke en warme uitstraling aan je huis geven. Maar ze vereisen wel iets meer onderhoud dan aluminium. Ook kun je kiezen voor staaldraad geleiders, die bekend staan om duurzaamheid en stabiliteit, geschikt om alle weersomstandigheden te doorstaan. 

Handmatig of gemotoriseerd? 

Vervolgens de bediening. De meeste buitenjaloezieën komen met een handmatig bedieningssysteem, maar als je wat extra comfort wil kan er uiteraard ook gekozen voor een gemotoriseerd systeem. Dit is vooral handig voor jaloezieën op moeilijk bereikbare plaatsen. Zo kun je met één druk op de knop de jaloezieën openen of sluiten, zelfs op afstand. 

Op maat of gestandaardiseerd

Dan is er nog de kwestie van maatwerk versus standaardmaten. Hoewel standaardmaten vaak iets goedkoper zijn, biedt maatwerk de perfecte pasvorm voor je ramen. Laat je de jaloezieën op maat maken, dan ben je gegarandeerd van een strakke uitstraling, goede isolatie en perfecte zonwering. 

Installatiedetails

Wanneer het aankomt op de installatie, sta je voor een keuze: doe je het zelf of laat je de klus over aan een expert? Voor de enthousiasteling kan het plaatsen van buitenjaloezieën een bevredigende uitdaging zijn, maar in sommige situaties kan de precisie en expertise van een professional nodig zijn om er zeker van te zijn dat de nieuwe zonwering vlekkeloos en zonder zorgen functioneert. Dit is vooral aan de orde bij de wat complexere, gemotoriseerde systemen, want een kleine misstap tijdens de montage kan grotere hoofdbrekens veroorzaken. 

Inspiratie, advies en buitenjaloezieën op maat met altijd de scherpste prijs? Breng een bezoek aan zonenscherm.nl, de grootste in zonwering en raamdecoratie!

Reacties