string(1) "a"

Beste tips voor een geweldig huisfeest!

Het leven is momenteel al duur genoeg. Hierdoor zal het afhuren van een club of zaal nou niet bepaald het meest voordelige zijn om te doen.

Nick 27 Oktober 2022

Eenfeest geven in je eigen huis is hierdoor populairder dan ooit. Maar daardoor zul je veel dingen zelf moeten gaan regelen. Hoe je dat het beste kunt doen, maar ook op andere vragen, wordt allemaal antwoord gegeven in dit artikel!

Uitnodiging

Een feest zonder je beste vrienden en/of familie bestaat natuurlijk niet. En hun uitnodigen doormiddel van een berichtje zorgt nou ook niet echt voor de beste sfeerstemming. Zorg er daarom voor dat je eerst een lijst maakt met de gasten die je wilt uitnodigen, en verzin daarna een uitnodigen die ook goed past bij het thema van je feest. Je zou bijvoorbeeld bij iedereen een speciale brief kunnen bezorgen. Hierdoor zal het feest ook iets geheimzinnigs krijgen.

Thema

Zoals eerder gezegd is het hebben van een thema ontzettend belangrijk. Dit is namelijk écht de sfeermaker van het feest. Hierdoor kun jij je huis helemaal in het thema aanpassen, maar kunnen de gasten zich ook verkleden. Denk bijvoorbeeld aan een vaak gebruikt thema zoals de foute party. Maar je kunt ook inspelen op het actuele nieuws. Natuurlijk is dit uiteindelijk ook bepalend voor de muziek, als je een thema hebt gericht op de jaren 80, kun je geen Ed Scheeran draaien. Zorg er dus voor dat je ruim van te voren gaat bedenken wat voor thema je het leukst vindt. Hierbij kun je de gasten zelf natuurlijk ook betrekken.

Muziek

Tijdens het geven van een huisfeest is het ook wel zo prettig om rekening te houden met de buren. Zorg er dus voor dat je een duidelijke communicatie met hun hebt. Anders is de kans op problemen erg groot. Maak dus een duidelijke afspraak over onder ander het geluidsniveau. Mochten je buren liever niet hebben dat het feest überhaupt plaatsvindt, kies dan voor een Silent disco. Op papier lijkt dat misschien minder leuk. Maar het heeft zeker zijn voordelen. Zo heeft de omgeving geen last van de muziek, kunnen de gasten zelf het geluidsniveau aanpassen (helpt tegen oor schade) en is het makkelijker praten met elkaar, door simpelweg de koptelefoon af te zetten. Mocht je gasten hebben die zeer verschillend zijn qua muziek kun je tijdens een Silent disco die problemen al voorkomen. Doordat iedereen op de koptelefoons zijn eigen muziek kan luisteren.

Hapjes en drankjes

Om jezelf van keuze stress te ontdoen. Is de meest gemakkelijke optie om een formulier te maken. Hierin kun je de gasten zelf laten kiezen welke hapjes en drankjes ze willen. Mochten er dan bijvoorbeeld vijf mensen kiezen voor chips, en twee voor borrelnootjes. Dan is de keus snel gemaakt. Let hierbij wel – zoals altijd – op het thema van je feest!

Feest veilig

Aangezien je deze klapper van een feest gaat vieren in je eigen huis. Moet je er ook rekening mee houden dat niet alles naar de knoppen moet gaan. Zorg daarom in elk geval ervoor dat alle breekbare spullen veilig zijn. En misschien ook wel prettig om de bank weg te halen. Hierdoor heb je meer ruimte én zal de sfeer er beter van worden. Het is namelijk een beetje dodend als mensen de hele avond op de bank zitten. Zo kun je tijdens het opruimen/ veilig maken van je huis ook van de keukentafel een bar maken.

Decoratie

Naast het zorgen voor een veilig feest is de decoratie ook bepalend. Je moet natuurlijk er wel voor zorgen dat het licht en geluid goed is. De standaard witte lampen zullen niet veel sfeer in het feest brengen. Zo kun je zorgen voor LED-lampen, daarvan kun je de kleur aanpassen waardoor je op een simpele en duurzame manier een disco hebt. Maar zoals al vaker gezegd in dit artikel. Zorg er voor dat je thema werkelijk overal in terug komt. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Je moet natuurlijk ook op je budget letten. Maar ook een kleine bijdragen vragen aan je gasten is een mogelijkheid. In je eentje alles betalen zal natuurlijk niet prettig zijn voor de portemonnee.

Reacties