Foto: 3a2fae9e-90df-4d31-819a-54b174fe5d51

5 must-haves voor het ideale buitenterras

Je hoeft niet veel geld uit te geven om je terras of veranda uitnodigend en bruikbaar te maken, maar er zijn een paar basisdingen die je KUNT aanschaffen als je het maximaleeruit wilt halen

06 Oktober 2022

Onmisbaar: zitplaatsen

Je kunt erover denken om buitenbanken en banken voor je terrasruimte aan te schaffen, zodat je veel mensen kunt laten zitten. Als je niet zoveel gasten over de vloer krijgt, volstaan buitenstoelen of chaise lounges. Mensen zullen vaker langskomen en langer blijven als je meubels hebt met comfortabele kussens die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Het is belangrijk om een plek te hebben waar mensen kunnen zitten en kunnen relaxen. Als mensen geen plek kunnen vinden om te zitten, zullen ze waarschijnlijk niet lang in de ruimte blijven. Het is handig om meubels te vinden die comfortabel zijn en bestand zijn tegen de zon en andere weersomstandigheden.

Je buitenruimte overdag én ’s avonds gebruiken? Licht (en warmte)

Waarschijnlijk zul je je buitenruimte zowel overdag als 's nachts willen gebruiken. Dat kan als er verlichting in de ruimte is. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verlichting, zoals een hangende lamp, tafelverlichting en lampen die op zichzelf staan. Je kunt ook kiezen tussen elektrische en gasarmaturen. Een terrasverwarmer kopen is ook een goed idee voor de koudere dagen.

Al deze dingen geven je het licht dat je nodig hebt in de ruimte. Samenkomen nadat de zon is ondergegaan is een geweldige manier om de hitte van de dag te verslaan en toch te genieten van het buiten zijn. Als je op een plek woont waar veel insecten zijn, zul je een manier moeten vinden om ze weg te houden. Dit kan betekenen dat je wat kaarsen aanzet.

Een plek om heerlijk te eten op je buitenterras

Als je tijd wilt doorbrengen met familie en vrienden en samen een heerlijke, op de grill bereide maaltijd wilt eten, moet je een plek hebben om buiten te eten. Dit voorkomt dat iedereen naar binnen moet om te eten. Als je niet veel ruimte hebt op je terras, zal het toevoegen van een tafel ervoor zorgen dat iedereen genoeg ruimte heeft. Je zou ook hoge tafels met barkrukken kunnen plaatsen of een hogere salontafel rond de zitplaatsen kunnen zetten, zodat die ook als eetplek gebruikt kan worden.

Voor je terras of vlonder kun je een rechthoekige tafel overwegen waar veel mensen aan kunnen zitten. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om aan de maaltijd te zitten en met elkaar te praten.

Een parasol voor extra schaduw

Mensen houden van de zomer vanwege de zon en het warmere weer, wat één reden is. Maar dit kan het ook moeilijk maken om buiten op de patio te zitten. Door wat schaduw toe te voegen kan dit probleem worden opgelost, en kan de ruimte nog steeds een geweldige plek zijn om te zijn als de zon schijnt.

Je kunt schaduw toevoegen door een zonnescherm op te zetten, een parasol te plaatsen, of zeilzonwering op te hangen. Waar je voor kiest zal afhangen van je persoonlijke smaak en budget, maar beide manieren zijn een goede manier om een schaduwrijke plek op je terras te maken.

Een grill én een plek om eten te bereiden

Als je van plan bent om buiten te eten en te drinken, is het handig om daarvoor een plek in te richten in de tuin zodat je niet telkens naar de keuken hoeft te rennen als iemand een vork, saus of een tweede portie nodig heeft. Dit station kan onder andere een toonbank of een buffettafel zijn.

Een grill of tafelgrill is een belangrijk onderdeel van buiten eten omdat er zoveel recepten zijn die heerlijk zijn voor feestjes. Als je daar zin in hebt, kun je op veel plaatsen terecht.

Comfortabele kussens

Harde materialen als hout en plastic worden vaak gebruikt om buitenstoelen te maken. Na verloop van tijd kan het pijn doen om op deze harde materialen te zitten. Kussens maken het zitten comfortabeler en zorgen ervoor dat jij en je gasten urenlang willen blijven praten.

Reacties