Inventum ventilatorkachel

Dankzij de geheugenfunctie onthoudt de kachel de laatst gekozen stand. Hij is voorzien van omvalbeveiliging en automatische uitschakeling bij oververhitting. Door het compacte formaat is het apparaat gemakkelijk te verplaatsen en kun je dus op iedere plek eenvoudig genieten van extra warmte!

Getest door:

Ik ben benieuwd

Om het leven in mijn thuiskantoor wat aangenamer te maken tijdens de koudere dagen test ik graag deze ventilatorkachel. Gemiddeld werk ik zo'n vier dagen per week. En heb ik het al gauw koud achter mijn beeldscherm. Ik ben er dus erg benieuwd naar!

'Plug-and-Play'

Het 'in elkaar zetten' ging erg gemakkelijk. na het insteken van de stekker, start de ventilator direct met één druk op de knop.

Lekker warm?

Zoals ik hierboven heb aangegeven, heb ik een kachel voor op mijn thuiskantoor nodig. Bij de keuze voor een elektrische kachel, moet je er wel rekening mee houden dat dit erg veel geluid kan maken. Echter bij deze ventilatorkachel valt dit heel erg mee. Je hoort hem wel wat op de achtergrond, maar niet storend. En het belangrijkste: de warme lucht blijft heerlijk om je heen hangen.

Het gebruik

Hij is niet zwaar, dus eenvoudig te verplaatsen. Eigenlijk precies wat je nodig hebt in een kleinere ruimte. Je moet deze kachel uiteraard niet als hoofdverwarmer nemen, maar als bijverwarmer vind ik hem ideaal.

Effectiviteit

Het apparaat doet precies wat er belooft wordt. De luchtstroom die opgewerkt wordt is erg fijn. Wat ik nu niet heb kunnen testen; er zit ook een 'koelstand' op voor de warmere maanden. Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

Prijs

Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding goed. Het kacheltje voelt stevig aan en gaat naar mijn idee lang mee. Ik vind het een goede investering als je een kachel zoekt die je makkelijk overal kan plaatsen en die je in de koudere maanden lekker kan bijverwarmen, bijvoorbeeld in je thuiskantoor. En als ik ervan uitga dat hij even goed koelt als verwarmt, is hij in feite dus multifunctioneel. Dan kun je hem dus op meerdere momenten in het jaar gebruiken!

Conclusie

Een prima ventilatorkachel, die er ook nog eens strak en robuust uitziet. En multifunctioneel dus, omdat hij ook kan koelen als het warmer is. Hij geeft een zeer gelijkmatige warme luchtstroom, genoeg standen en (zeker in de lagere standen) geluidloos. En ook makkelijk schoon te houden! De aankoop meer dan waard.

Reacties