Profielfoto van Resideo
Resideo
De Entree 258, 1101EE Amsterdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Het effect van Resideo’s slimme wateroplossingen

Er bevindt zich een hele wereld aan innovatieve wateroplossingen achter een ‘gewoon’ glas water of achter het water in de radiator. Ontdek wat het waterassortiment van Resideo voor jou kan betekenen.

Een glas koud water; wanneer je op een dorstig moment de kraan opendraait vind je het heel vanzelfsprekend dat dit zogenaamde gemeentepils beschikbaar is. Toch bevindt er zich een hele wereld aan innovatieve wateroplossingen achter dit ‘gewone’ glas water of achter het water in jouw radiator. Ga mee op reis en ontdek wat het waterassortiment van Resideo voor jou kan betekenen.

Je staat er misschien niet bij stil, maar water speelt een grote rol in jouw leven. Van koffie zetten tot douchen en van een comfortabele temperatuur binnenshuis tot een schone vaat en was; overal gebruiken we water voor. Des te belangrijker dat je er veilig en probleemloos toegang tot hebt. De Braukmann wateroplossing van Resideo zijn betrouwbaar, geven je een goed watersysteem en daardoor gemoedsrust. Want op wateroverlast of slecht drinkwater zit niemand te wachten.

Filtratie
Je filtert water niet alleen om eventuele deeltjes voor je gezondheid eruit te halen. Je wilt immers ook je leidingen ‘gezond’ houden. Met een beschermingsfilter kun je corrosie en daaruit voortvloeiende schade door ingespoelde zandkorrels of roestdeeltjes voorkomen. Braukmann filters en filtercombinaties voldoen aan alle eisen voor veilig drinkwater en een zorgeloos gebruik door moderne en gebruiksvriendelijke techniek.
Ze zorgen ervoor dat vuildeeltjes niet in de installatie kunnen komen. En wil je nog een stapje verder gaan, dan combineren we het filter met een geïntegreerde drukregelaar. Dit kan zorgen voor een gelijkmatige drukregeling in de waterinstallatie alsmede voor een geld- en ruimtebesparing doordat er twee producten worden gecombineerd in één product.

Drukreductie
Je kent het misschien wel; door de hoge druk in de waterleidingen spuit het water als een hoge drukspuit uit de kraan. Alles onder het water en van het fluitende of borrelde geluid wordt je ook niet vrolijk. Braukmann drukreduceerregelaars beschermen leidingen, afsluiters en apparaten tegen schade door een te hoge waterdruk in huizen, gebouwen en industrie. Dankzij een waterdrukvermindering stijgt jouw wooncomfort en daalt je waterverbruik.

Terugstroombeveiliging
Terugstroombeveiliging zorgt ervoor dat jouw waterleidingen eenrichtingsverkeer zijn en blijven. Het voorkomt namelijk dat vervuild water terugstroomt in je leidingen en daar schade aan kan richten. Welke terugstroombeveiliging nodig is, is bepaalt in de NEN-EN 1717. Deze norm biedt bescherming tegen verontreiniging van drinkwater in waterinstallaties en bepaalt de algemene eisen voor inrichting ter voorkoming van verontreiniging door terugstroming. Resideo biedt samen met Braukmann de juiste oplossingen voor alle vijf de vastgestelde categorieën. Zo geniet jij van een onbezorgd kopje thee en hoef je je ook geen zorgen te maken om

Waterzijdig inregelen
Een ketting is zo sterk als z’n zwakste schakel. Dit gaat niet alleen op voor kettingen, maar ook voor systemen an sich. Hoe goed jouw cv-ketel ook werkt of hoe geruisloos je leidingen ook zijn; het hoeft nog niet te betekenen dat je systeem optimaal presteert. Waterzijdig inregelen zorgt voor een optimale samenwerking tussen alle componenten van een verwarmingssysteem. Dit zorgt voor een gelijke warmteverdeling, stillere radiatoren en het beperkt het energieverlies. Met de efficiënte producten van Resideo kun je een verwarmingssysteem waterzijdig inregelen waardoor het optimaal werkt. De Kombi-TRV, Kombi-VX en Kombi-auto hebben ieder hun eigen specifieke voordelen en kenmerken.

Waterlekdetectie- en afsluiters
Water in de leidingen moet veilig en gezond blijven, maar dat is ook precies waar je het wilt houden; ín de leidingen. Het beeld van kromgetrokken vloeren en het water dat als een waterval langs de muren en trap naar beneden komt, is voor veel mensen een regelrechte nachtmerrie. Gelukkig is er een oplossing. De wateroplossingen van Resideo helpen namelijk om mogelijk kostbare waterlekken en bevroren leidingen te voorkomen. Of je nu thuis bent of onderweg; de Resideo app waarschuwt waarna direct actie kan worden ondernomen.

De Resideo Braukmann L1 WiFi-waterlekkage- en vorstdetector kan gemakkelijk worden geplaatst op plekken waar water mogelijk schade veroorzaakt, zoals badkamers, bijkeukens, onder gootstenen of rond leidingen. Als er een lek wordt gedetecteerd, sluit de L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter automatisch de watertoevoer af.

De L1 WiFi-waterlekkage- en vorstdetector wordt geleverd met een kabel van 1.5 meter lang, maar wist je dat je deze tot wel 152 meter kunt verlengen? Zo kun je vrijwel heel het huis voorzien van detectoren. Heeft de kabel z’n werk gedaan tijdens een waterlekkage, dan laat je ‘m gewoon drogen. Een droge kabel is namelijk weer klaar voor gebruik. Door samen te werken bieden deze producten een gerust gevoel. Ze waarschuwen namelijk bij lekkende of bevroren leidingen. Bovendien vermindert de automatische waterlekkage-afsluiter de kans op dure schade door lekkages. Dit alles kan geregeld en gemonitord worden via de Resideo app. Een echte must have dus!
Of je nu thuis bent of onderweg, met de Resideo app ontvang je overal en altijd de waarschuwingsmeldingen. Vanuit de app kun je zelfs instellen welke afsluiters de watertoevoer moeten afsluiten en wat het onderhoudsinterval moet zijn. Je hebt dus overal de controle. Waar en wanneer jij het wil of nodig hebt.

Met Resideo’s slimme wateroplossingen tackel je dus meerdere potentiële (gezondheids)problemen met je water, daalt mogelijk je waterverbruik en dat kun je dan weer terugzien op je rekening.

Ontdek meer op resideo.com.