Profielfoto van Resideo
Resideo
De Entree 258, 1101EE Amsterdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Maak met een kleine upgrade een grote impact op je energierekening

De schommelende energiekosten blijven een punt van zorgen voor veel mensen. Maar wat als wij je vertellen dat je met slechts een kleine verandering al een groot verschil kunt maken?

De schommelende energiekosten blijven een punt van zorgen voor veel mensen. Maar wat als wij je vertellen dat je met slechts een kleine verandering al een groot verschil kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan het vervangen je huidige thermostaat door een slimme variant van Honeywell Home; kleine moeite, groots resultaat. En hoe meer je aanpakt, hoe groter de besparing.

Tot 10%, 12%, 18% en 32% besparing*. Dat zijn de percentages waar je aan kunt denken wanneer je je thermostaat of andere onderdelen van je verwarmingssysteem vervangt door producten van Resideo. Dat upgraden kun je op ieder moment doen, niet alleen wanneer je je ketel vervangt. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees snel verder.

Van gewone thermostaat naar klokthermostaat
Vervang je je mechanische thermostaat (Klasse I) door een modulerende thermostaat (Klasse IV), zoals de Honeywell Home T4-serie programmeerbare thermostaten, dan kan dit leiden tot een jaarlijkse energiebesparing tot 10%.
De T4 programmeerbare thermostaat is een moderne bedrade programmeerbare kamerthermostaat met de mogelijkheid tot wel 7 dagen vooraf in te plannen. Niet alleen is deze slimme oplossing eenvoudig en efficiënt, hij zorgt ook voor een eenvoudig installatieproces dankzij de gestandaardiseerde montage.

Optimaal comfort met de T6
Een besparingspercentage tot 12% kun je behalen wanneer je een OpenTherm thermostaat, zoals de Honeywell Home T6 slimme thermostaat en de T4M & T4R programmeerbare thermostaat plaatst. De T6R van Resideo is een slimme draadloze, programmeerbare thermostaat die je op vrijwel elke plek kunt plaatsen om een optimale temperatuurregeling te creëren. De slimme Honeywell Home T6R thermostaat is dankzij de combinatie van app en spraakbediening ook voor slechtzienden een perfecte oplossing.

Eenmaal gekoppeld aan de wifi bedien je de thermostaat op afstand door middel van de Honeywell Home app. Zo kun je de temperatuur binnenshuis aanpassen waar en wanneer je maar wil. Een andere slimme functie is geofencing waarmee energieverspilling nog makkelijker tegen te gaan is. Na het instellen houdt de Honeywell Home App bij wanneer je je buiten de ingestelde afstand bevindt. Eenmaal buiten deze digitale kaders verlaagt de thermostaat automatisch de temperatuur thuis. Wordt je telefoon weer binnen de afstand gesignaleerd, dan geeft de thermostaat een seintje aan de installatie zodat je een lekkere warme woning binnenstapt.

Kombi-TRV; watte?
Het is een term die je waarschijnlijk weinig zegt, maar een Kombi-TRV plaats je op je radiator. Deze thermostatische radiatorafsluiter verkleint de kans op koude radiatoren, langzaam warm wordende radiatoren en hoge energierekeningen. Dat komt doordat de Kombi-TRV een combinatie is tussen een thermostatische radiatorafsluiter en drukverschilregelaar. Dat levert twee voordelen op: optimale temperatuurregeling en een automatische balancering.
Het juist instellen is daarbij wel van groot belang. Alleen dan beperk je de volumedoorstroom van het systeem tot een maximum niveau en balanceer je het verwarmingssysteem.

Je kunt deze radiatorregelaar met herkenbare blauwe knop installeren op iedere reguliere tweepijpsverwarming en daarna gebruiken om het verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen. Voor optimaal ingeregeld systeem laat je dat natuurlijk doen door je installateur. Dan kan je besparing zomaar oplopen tot 18%.

Combineren is extra besparen
Tot 32% besparing. Dat zijn percentages waar je blij van wordt? Het is tevens het percentage dat je op je energierekening kunt besparen als je verschillende Honeywell Home-producten van Resideo combineert. We hebben het dan over de Honeywell Home evohome in combinatie met Kombi-TRV thermostatische radiatorafsluiters en HR92 radiatorregelaar.

Met evohome kun je tot wel twaalf verwarmingszones individueel regelen. Je verwarmt dus enkel waar en wanneer dat nodig is. Deze slimme evohome, de slimme Honeywell Home zoneregeling, maakt het mogelijk om tot twaalf verwarmingszones individueel op temperatuur te regelen. Gebruikers verwarmen dus enkel waar en wanneer dat nodig is. Dat bespaart energie en geld. Evohome is geschikt voor bijna elke warmtebron en verwarmingsmogelijkheid; van cv-ketels (zowel OpenTherm als Aan/Uit), stadsverwarming en warmtepompen en met radiatoren, vloerverwarming en een combinatie hiervan.

Ook op het gebied van de bediening houdt Resideo rekening met jou als gebruiker. Dus of het nu op de radiatorknop, het bedieningspaneel, de smartphone, webbrowser of via spraakcommando met een van onze slimme partners; er is altijd een passende bedieningsmogelijkheid.

Ontdek meer op resideo.com

*De individuele energiebesparing is afhankelijk van bestaande regelingen, omgeving en levensstijl.