Foto: Iittala_2020_

Iittala zorgt voor stijlvol gedekte tafels en betekenisvolle geschenken

Putki lamp nieuw design in collectie sfeerverlichting

Onze dagelijkse beslissingen kunnen de kwaliteit van ons leven en de levens om ons heen beïnvloeden. De sleutel naar het maken van deze beslissingen is het herkennen wat er echt toe doet. Neem een standpunt in tegen de wegwerpcultuur en kies doordachte geschenken die gemaakt zijn om dag in, dag uit geliefd en gebruikt te worden, generaties lang.

Een goed leven draait om balans. Balans tussen werk en rust, dagelijkse routines en festiviteiten. De pieken en dalen in het leven. Deze kerst gaat over het vinden van balans in het geven van geschenken. Geef bewuste cadeaus die impact maken, betekenis hebben en altijd herinnerd zullen worden. Van een gerecyclede Alvar Aalto vaas tot een serveerbord dat een gekoesterde favoriet wordt, tot een tijdloze klassieker met een verhaal. Iittala biedt verschillende manieren om te laten zien hoeveel je geeft om familie, vrienden en de planeet.

Gerecyclede iconische designs

Gerecycled glas bespaart het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen. Iittala's special edition collectie bestaat uit iconische designobjecten, gemaakt van enkel restglas uit de glasfabriek van Iittala. Elk item in deze collectie is uniek en de kleuren variëren van koele zeeblauwe tinten tot rustige groene tinten, afhankelijk van het restglas dat is gebruikt tijdens de productie. Geef je geliefde een Alvar Aalto vaas (160 mm) met een prachtig boeket, een Kastehelmi theelichthouder (64 mm) om de donkere dagen op te lichten of een Raami drinkglas (26 cl) dat elke dag van 's ochtends tot 's avonds kan worden gebruikt.

Toekomstige klassieker

De Putki lamp (340x205 mm), ontworpen door Matti Klenell, is oorspronkelijk gecreëerd voor Stockholm's National Museum of Fine Arts. Putki is een prachtig kunstwerk met een kandelaar-vormige kap die het licht mooi reflecteert. De mondgeblazen glazen kap is gemaakt door de meest ervaren ambachtslieden in de glasfabriek van Iittala in Finland.

"Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door licht en lichtontwerp, de connectie tussen het immateriële en het materiaal. Ik probeer licht te zien als materiaal en ik vind het het mooiste immateriële product in de wereld", aldus Klenell.

Het glas van de lamp is er in drie verschillende kleuren: koper, grijs en helder. De gepoedercoate, terracottakleurige aluminium basis benadrukt de vorm van de kap. Putki heeft de potentie om een toekomstige klassieker te worden en het design zal worden gewaardeerd door toekomstige generaties.

Essentiële items voor feestelijkheden

Dek de kersttafel met jouw gekoesterde servies, vintage stukken en een paar nieuwe favorieten. Steek de kaarsen aan, nodig je naasten uit voor lange diners en geniet van goede gesprekken.

 Alfredo Häberli ontwierp de Essence collectie om eenvoud en functionaliteit toe te passen in drankglazen. Essence glazen hebben identieke stelen en bases die de veelzijdigheid, balans en functionaliteit optimaliseren. De collectie behoort tot het meest geprezen glaswerk ter wereld. Deze kerst zullen de karaf (100 cl) en drinkglazen (35 cl) verkrijgbaar zijn in een elegante donkergrijze kleur. De drinkglazen komen ook in een mosgroene kleur.

Oiva Toikka's Frutta brengt speelsheid en vreugde aan tafel. Geniet van een lang en ontspannen kerstontbijt met versgeperste sap geserveerd in de Frutta karaf (100 cl) en drinkglazen (20 cl), die in de kleur regenblauw verschijnen.

 Kleine snacks, zoals pinda's en zoetigheden, kunnen worden geserveerd in de Miranda schaal (145 mm), oorspronkelijk ontworpen door Heikki Orvola in 1971. De op natuur geïnspireerde patronen, die lijken op bladeren getekend in vier verschillende richtingen, zijn speciaal gemaakt om licht prachtig te reflecteren. De elegante schaal op voet, in de kleur cranberry, brengt warmte in de tafelsetting. 

Geïnspireerd door de natuur van de Nordics

De geliefde Birds by Toikka collectie breidt uit met de herlancering van de Sneeuwhoen (150x110 mm). De sneeuwhoen is een natuurlijk gekleurde vogel geïnspireerd op Lapland, het vredige, sneeuwrijke, noordelijkste gebied van Finland. Alle vogels uit de collectie zijn zonder mal, met de hand, geblazen in de glasfabriek van Iittala. Glasblazen zonder mal is een enorme uitdaging en vergt precieze timing om de karakteristieken van de Sneeuwhoen te kunnen produceren.

Reacties