Foto: Wonennl-pand-Avek

Opening van de nieuwe duurzame beddenfabriek van Avek

Avek is een Nederlandse producent van hoogwaardige boxsprings, matrassen, spiraalbodems en ruimtebesparende bedden. Vakmanschap in bedden sinds 1927.

26 Maart 2024

Vrijdag, 22 maart 2024, is de nieuwe duurzame beddenfabriek van Avek officieel geopend door de Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân, de heer Arno Brok. Tijdens de opening waren er toespraken van de CdK en oud-staatssecretaris Joop Atsma, waarin onder andere stilgestaan werd bij de geschiedenis van Avek en de betekenis van het bedrijf voor de regio. Bij de openingshandeling werd de nieuwe Noflik boxspring onthuld door de heer Brok en oud-directeur Gezinus Kok. Aansluitend was er een rondleiding door de fabriek én werd er nageborreld in de kantine.

Na 91 jaar op één locatie kwaliteitsbedden te hebben geproduceerd, is Avek verhuisd naar een nieuwe fabriek. In Surhuisterveen, van de Groningerstraat 98 naar de Groningerstraat 126.

Duurzaam

De nieuwe fabriek behoort tot een van de meest duurzame productiefaciliteiten in Nederland. De volledige locatie draait op duurzame energie, zonder enige gasaansluiting. De energiebehoefte van het gebouw wordt volledig gedekt door 1920 zonnepanelen op het witte dak.

Om de bedrijfsruimtes te verwarmen, maken we gebruik van energiezuinige warmtepompen en vloerverwarmingssystemen. Voor de verlichting hebben we exclusief LED-verlichting geïnstalleerd, die wordt aangestuurd door bewegingssensoren.

Bezoek de website van Avek voor meer informatie. Uiteraard kun je ook één van onze verkoopunten bezoeken. 

 

 

 

Reacties