Slapen is heerlijk en gezond

Gemiddeld slaapt een mens ongeveer 8 uur per dag. Verspilde tijd? Welnee, slapen is heerlijk en gezond.

12 December 2019

Na een goede nachtrust ben je weer helemaal klaar voor de nieuwe dag.

Tijdens de slaap herstellen lichaam en geest zich van de vermoeienissen van de dag. Zo helpt een goede nachtrust ons om overdag lekker actief te zijn. Helaas kan niet iedereen genieten van zo’n verkwikkende slaap.

Er zijn tientallen, misschien wel honderden fysieke en psychische aandoeningen die beletten dat mensen lekker kunnen slapen. Maar lang niet in alle gevallen is de slechte nachtrust een gevolg van ziekte. Zo kan een matras dat niet voldoende is afgestemd op de persoonlijke wensen van de slaper ervoor zorgen dat de slaper onvoldoende aan slapen toekomt. Een ander matras kan dan de slaapproblemen oplossen.

Veel keuze in matrassen

Gelukkig is er heel veel keuze als het gaat om matrassen. Zo zijn er matrassen met binnenvering en pocketvering en zijn er matrassen van koudschuim, traagschuim, polyether en latex. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. De één slaapt het liefst op een koudschuim matras, terwijl een ander zweert bij een matras met pocketvering.

Veel aandacht trekken tegenwoordig natuurlatex matrassen. Dat zijn matrassen gemaakt van natuurlijke latex, gewonnen van Hevea Brasiliensis, de Braziliaanse rubberboom. Fabrikanten van deze matrassen benadrukken gewoonlijk de ecologische oorsprong van het materiaal, maar een natuurlijke herkomst van grondstoffen van een matras, zorgt niet per definitie voor een betere nachtrust van de slaper. Maar er zijn andere argumenten voor de aanschaf van een natuurlatex matras.

Het kiezen van een natuurlatex matras

Bij de aanschaf van een natuurlatex matras is het belangrijk om je goed te laten adviseren in een beddenwinkel met 100% natuurlatex matrassen. Zoals zo vaak geldt ook bij matrassen dat het perfecte matras niet bestaat. Een matras waarop de een heerlijk slaapt, voelt als liggen op een plank voor de ander. Er is geen sprake van ‘one size fits all’.

Anti-allergische werking van natuurlatex matrassen

Belangrijke kenmerken van 100% natuurlatex matrassen zijn de uitstekende drukverlagende eigenschappen en de anti-allergische werking ervan. Schimmels, huismijt en bacteriën krijgen geen vat op latex. Hierdoor kunnen mensen die last hebben van bijvoorbeeld een allergische reactie op huismijt toch ongestoord slapen op het juiste matras.

Reacties