Foto: stro-matras-royal-health-foam

Royal Health Foam: het stro-matras

“Een combinatie van oude- en nieuwe technologie”. Op het eerste gezicht verschilt het stromatras niet veel van het normale, luxe matras.

Echter, de binnenkant is totaal verschillend ten opzichte van de gebruikelijke, met stalenveren gevulde matraskernen. Slaapspecialist Chris Nederhorst is zeer enthousiast over het slapen op een natuurproduct.

“Stro is een volledig natuurlijk gekweekte grondstof die 100% biologisch afbreekbaar is. Maar dat niet alleen, stro-matrassen bieden nog véél meer voordelen, vertelt Nederhorst ons tijdens een rondleiding langs veel verschillende soorten matrassen in de showroom aan de Scheveningse Soetensstraat. “Stro heeft enorm veel voordelen die een positief effect op slaap hebben. Een van de eigenschappen is dat het bijzonder goed ventileert en ademt. Maar ook zijn stro-matrassen vochtregulerend waardoor een zeer droge slaapomgeving ontstaat. Het heeft een goede temperatuurregulatie en slaat ook warmte op (stro werd vroeger gebruikt als isolatie in huizen). Daarbij ondersteunt het de wervelkolom tijdens het slapen door een uitstekende stabiliteit. Wat ook heel belangrijk is om te weten dat in het stro matras géén rotting of schimmelgroei ontstaat”.

Natuurproduct

De meeste stro-matrassen zijn gemaakt van roggestro. “Omdat het ook echt comfortabel moet zijn, bestaan deze matrassen uit verschillende geperste strolagen die ombonden zijn. De oude strozakken van vroeger, waarin het stro los lag, en snel brak en vaak vernieuwd moesten worden, zijn lang verleden tijd”. Nederhorst, bedenker en ontwikkelaar van de unieke matrassen van Royal Health Foam, licht in het kort het productieproces toe: ”Het rietje wordt eerst met lucht schoongemaakt met behulp van een speciale hogedrukreiniger. Dit verwijdert stof en andere resten. Daarna wordt het gestoomd en samengeperst tot een mat. Het rietje komt in ongeveer een kwart van zijn oorspronkelijke volume, waardoor de sterkte van de matras wordt gecreëerd. De rieten kern wordt vervolgens ingebed in een omhulsel van koudschuim met hierin vijf centimeter HR55 koudschuim als onderlaag. Op de stro-mat ligt een negen centimeter dikke laag traagschuim waardoor een middelhoge, elastische matraskern ontstaat. Hierom heen komt dan nog de luxe afritsbare Tencelmatrastijk die wasbaar is op zestig graden. Het stro-matras is een uniek product en kan op elke bedbodem worden gebruikt.”

Wie meer wil weten over de (stro) matrassen van Royal Health Foam kan terecht in de showroom aan de Soetensstraat 18 in Scheveningen.

Meer info: www.healthfoam.com

Reacties