Foto: 2016/slaapkamer-inrichten-trends-2016-1.jpg

Slaapkamer inrichten volgens de trends van 2016

Ook dit jaar zijn er weer volop nieuwe trends op het gebied van mode, make-up, elektronische gadgets en niet te vergeten: interieur.

Guido van Loon

Binnen de interieurtrends speelt de slaapkamer een belangrijke rol. Dit is immers één van de meest belangrijke kamers in ons huis. Het is de kamer waar we doorgaans de meeste tijd doorbrengen, de kamer waar we tot rust kunnen komen na een lange werkdag en de kamer waarin we ’s ochtends opgewekt wakker willen worden om aan een nieuwe dag te beginnen. Erg belangrijk dus om je slaapkamer goed in te richten. Hieronder vind je een aantal interieurtrends van 2016 waarmee je je slaapkamer een nieuwe look kunt geven.

Huiselijke uitstraling

Eén van de trends van 2016 voor de slaapkamer is het creëren van een huiselijke sfeer. Dit kun je doen door een zithoek te maken, bijvoorbeeld met een bank of een luie stoel, eventueel een tafeltje of een mooie staande lamp. Hierdoor straalt je slaapkamer meer gezelligheid uit en daarnaast geeft het je de mogelijkheid om nog even een boek te lezen of tv te kijken voordat je gaat slapen, wat veel comfortabeler is vanuit je zithoek dan vanuit bed.

Een trend die hier goed bij aansluit is het toevoegen van zachte accessoires. Zachte accessoires zijn bijvoorbeeld kleden, plaids, kussens of tapijten. Gebruik niet teveel accessoires, want dat kan de rust in je slaapkamer verstoren. Gebruik bij voorkeur naturel-tinten. Deze kleuren geven een warme en gezellige uitstraling aan je slaapkamer en dragen tevens bij tot een rustgevend geheel.

Wereldkaarten

Een andere opkomende trend is het ophangen van wereldkaarten aan de muur. Deze zijn vooral populair bij reisliefhebbers. Er zijn wereldkaarten in allerlei vormen, kleuren en materialen, en zelfs driedimensionale varianten. Wat je smaak ook is, er is altijd een wereldkaart die er bij past. Op veel kaarten kun je de plekken markeren waar je bent geweest of er foto’s op hangen van je reizen. Hierdoor kun je altijd terug denken aan je favoriete reizen of speculeren over de plekken waar je in de toekomst nog naar toe kunt gaan. Zo ga je altijd vrolijk naar bed (met inspiratie voor leuke dromen) en sta je ook opgewekt weer op.

Industrieel

In 2016 staat het gebruik van industriële materialen zoals staal en hout centraal. Deze materialen zijn in je slaapkamer eenvoudig te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld een stalen bed frame of kozijnen nemen, of een bank van pallets en een mooie houten kist als tafel (die tevens kan functioneren als opbergruimte). Moderne accessoires passen perfect bij een industriële uitstraling en geven het geheel een warme en gezellige sfeer.

Natuur

Integratie van de natuur in de slaapkamer is ook erg trendy. Daarnaast maken natuurlijke componenten je slaapkamer erg rustgevend en harmonieus. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant of, als je geen zin hebt een plant te verzorgen, aan accessoires van bamboe. Deze zien er erg leuk uit en kunnen ook nog eens functioneel zijn, zoals opbergdoosjes. Ook met dierenprints kun je een natuurlijk effect creëren, bijvoorbeeld op je kussens, een kleedje of verwerkt in het behang.

Rustige plek

Het allerbelangrijkste, los van alle trends, is dat je slaapkamer een rustgevende plek is. Het is dan ook niet aan te raden om alle trends tegelijk in je slaapkamer te verwerken, want dat kan een nogal onrustig effect veroorzaken. Een harmonieus geheel zorgt voor de beste nachtrust. Ook zijn een goed bed en een goed matras onmisbaar om optimaal van je nachtrust te kunnen genieten in je nieuw ingerichte, trendy slaapkamer. Als je op zoek bent naar een nieuw bed of matras kun je bij Matras Shop terecht voor alles op het gebied van slapen: trendy bedden, boxsprings, dekbedden, kussens, kwalitatief hoogstaande bedbodems en matrassen.

Reacties