Foto: Nieuw-matras-kopen-Dit-moet-je-weten

Nieuw matras kopen? Dit moet je weten!

Ben jij op zoek naar een nieuw matras, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken?

Guido van Loon

In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten als je een nieuw matras gaat kopen. Zo geniet jij binnen no-time van een goede nachtrust.

Verschillende soorten en maten

Er zijn erg veel verschillende soorten en maten matrassen. Zo zijn er matrassen met een pocketvering of bonellvering, maar er worden ook verschillende schuimsoorten aangeboden. Denk aan traagschuim of koudschuim. En dan heb je nog keuze uit verschillende maten. Een populair tweepersoons matras is een matras 160x200. Daarnaast zijn er ook vaak verschillende eenpersoons matrassen of tussenmaten beschikbaar, zoals een matras 140x200.

Hoge kwaliteit = goed slapen

Een matras van goede kwaliteit is misschien iets duurder, maar zeker de moeite waard! Je krijgt er namelijk veel voor terug. We vertellen je graag waar je op moet letten! Allereerst is het belangrijk om de kwaliteit van de veren te checken. Een goede vering zorgt voor een comfortabel matras dat voldoende ondersteuning biedt. Hoe meer veren per m2, hoe fijner het matras ligt! Bovendien mag het matras niet te hard en niet te zacht zijn. Een te zacht matras biedt onvoldoende ondersteuning, een te hard matras is juist oncomfortabel. Ook is het belangrijk dat een matras kuilvorming tegen gaat. Een koudschuim matras is in dit geval ideaal!

Proefslapen!

Proefslapen? Ja zeker! Als je een nieuw matras koopt is het belangrijk om het matras een aantal weken te testen. Het duurt namelijk even voordat jouw lichaam helemaal gewend is aan het matras. Slaapt het matras lekker en heb je geen last van je nek, rug, schouders of heupen? Dan is het matras ideaal voor jou. In het geval dat het matras niet helemaal aan jouw wensen voldoet mag je deze bij de meeste winkels gratis ruilen. Zo weet je zeker of het matras bij jou past.

Welk matras past bij mij?

Voor het kiezen van een goed matras, is het belangrijk om een aantal dingen te overwegen. Hoe groot is jouw bed? Heb je een eenpersoonsbed of ben je op zoek naar een matras voor een tweepersoons bed? Door de grootte van het bed te weten, kan je vele andere opties uitsluiten. Kijk daarnaast ook eens naar de verschillende materialen en diktes. Wil je een die, zachte matras of een stevige matras? Als je weet wat jouw voorkeuren zijn, ga jij jouw favoriete matras snel vinden.

Maak jouw bed helemaal af

Maak jouw bed inclusief fijn matras helemaal af met een fijn dekbed, heerlijke kussens en een extra dekentje. Zo zorg je voor een prettige omgeving en een relaxte sfeer!

Reacties