Foto: inloopkast-maken

Zo maak jij zelf een originele inloopkledingkast

Een kledingkamer, welke vrouw droomt hier nu niet van? Zo je kast inlopen en shoppen in je eigen collectie, want zo voelt het.

Guido van Loon

Helaas heeft niet iedereen een kamer over of de ruimte hiervoor in een wat kleiner huis. Maar niet getreurd, want je kunt heel gemakkelijk een inloopkast creëren! Met deze 5 stappen heb jij zo een inloopkast in je slaapkamer staan!

Stap 1: Regel meerdere kasten

Waarschijnlijk heb je al een of meerdere kledingkasten thuis. Het mooiste voor dit project is om meerdere kasten te hebben die dezelfde afmetingen hebben. PAX kasten van IKEA zijn hier uitermate geschikt voor, vanwege de makkelijke vormen. Daarnaast kun je deze makkelijk uitbreiden mocht je meer kleding hebben.

Stap 2: Kies een goede plek

Het is belangrijk dat je een plek kiest waar je nog wat ruimte over hebt. Je gaat namelijk zelf een kleine ‘kamer’ vormen met de kasten in deze ruimte. Kies dus een hoek in de slaapkamer of in een studeer- of werkkamer.

Stap 3: Kast tegen de muur

Om ruimte te besparen kun je het beste een of meerdere kasten tegen de muur monteren. Dit is niet alleen steviger, maar ook ruimtebesparend. Je kunt ze vervolgens nog aan elkaar vastzetten. Om tijd te besparen kun je hier een Makita accuboormachine voor gebruiken. Zo kun je de kasten makkelijk aan de muur vastzetten, maar door de dubbele functie ook goed aan elkaar vastschroeven.

 

Stap 4: Kast er tegenover

Vervolgens zet je hetzelfde aantal kasten tegenover de kasten tegen de muur, maar zorg wel dat je er een klein looppad tussen houdt en ruimte om eventuele deuren te openen. Zo loop je makkelijk tussen de kasten door en komen de deuren niet in de knel te zitten.

Stap 5: Finishing touches

Om de kast wat aangenamer te maken kun je nog een beetje spelen met verlichting. Zo kun je licht strips in de kasten zelf aanbrengen of bijvoorbeeld automatische verlichting toepassen wanneer een deur opengaat. Daarnaast kun je ook boven de kasten een plafondlamp ophangen. Wil je de kasten liever wat meer afgesloten houden? Je kunt tussen de twee kasten een rails en leuk gordijn ophangen. Zo hoeft niemand jouw kast in te kijken als ze deze kamer inkomen.

Daar is hij dan! Je geïmproviseerde, maar ontzettend fijne inloopkast is klaar om in gebruik te nemen. Hang je kleding er maar snel in, want het zal elke ochtend een feestje worden om je outfit uit te zoeken!

Reacties