Foto: Met-deze-elementen-creeer-je-de-ideale-kledingkamer

Met deze elementen creëer je de ideale kledingkamer

Heb jij een kamer over in huis of heb je ruimte om een fijne inloopkast te maken? Dan wordt het tijd om jouw ideale kledingruimte te creëren.

Guido van Loon

Hoe fijn zou het zijn als je in één oogopslag al je kleding bij elkaar kunt zien? De ideale kledingkamer heeft een paar unieke elementen, welke we graag voor je op een rijtje zetten. Wellicht haal je er wat inspiratie uit en kun je direct jouw eigen draai eraan geven.

Eenheid in meubilair

 

Het is heel erg belangrijk om eenheid te verzorgen in je kledingkamer. Je hebt een aantal kasten nodig die hetzelfde zijn of goed bij elkaar passen, zodat je een luxe uitstraling krijgt. Je kunt kledingkasten bij Woonenzo.nl vinden die goed bij elkaar en in je ruimte passen. Als je nog ruimte over hebt is het zeer aan te raden om een stijlvol bankje in de kamer te plaatsen. Je kunt dit op een klassieke manier midden in de ruimte doen – als je hier plek voor hebt – of aan de zijkant van de ruimte. Hier kun je op zitten als je je schoenen aandoet of bijvoorbeeld je kleding wat je die dag aandoet bij elkaar leggen.

Zoek alles uit

 

De volgende stap naar een perfecte kledingkamer is een goede kledingcollectie. Zeker als je alles opnieuw vorm gaat geven is het een goed moment om alles eens uit te zoeken. Zijn er kledingstukken die weg kunnen (oftewel; welke je kunt doneren aan een goed doel!) of items die je nooit gedragen hebt? Bekijk elk item kritisch en bepaal wat je ermee wilt doen. Verzamel direct alle accessoires, tassen en je ondergoed. Dit krijgt ook allemaal een plekje in je ideale kledingkamer, zodat je je outfits ter plekke kunt stylen.

De juiste omstandigheden

 

Je moet je even indenken dat je je gaat aankleden voor een werkdag, een feestje of een andere gelegenheid. Wat zijn de ideale omstandigheden? Uiteraard moet alles goed gesorteerd zijn, zodat je het snel kunt vinden. Je kunt je kleding op kleur sorteren of op seizoen. Kies een methode die voor jou goed werkt, zodat je bepaalde kledingstukken niet vergeet of over het hoofd ziet. Ook is het belangrijk dat je voldoende licht in de ruimte hebt. Dit kan zowel door fijn daglicht als kunstlicht, zolang je er maar voor zorgt dat je alles goed kunt zien. Je wilt natuurlijk niet met een vreemde kleurcombinatie naar buiten lopen.

 

 

Reacties