Foto: Jalozieen.jpg

Zonwering: verschillende soorten en hun voordelen

Zonwering is belangrijk voor je privacy en om natuurlijk daglicht tegen te houden. We hebben de verschillende soorten op een rijtje gezet. 

Lenette Hermsen

Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale latten, die omhoog gehaald kunnen worden door middel van een ophaalsysteem. Wat praktisch is aan jaloezieën, is dat het mogelijk is om de latten te draaien of kantelen, waardoor je de hoeveelheid daglicht kan regelen. Houten jaloezieën hebben nog als extra functie dat ze de ruimte een stuk sfeervoller maken. 

Meer info? Kijk op topjaloezieën.nl; voor al je raamdecoratie.

 

Houten jaloezieën

Plisségordijnen 

Plisségordijnen zijn zowel in transparante als verduisterende stoffen leverbaar. Hierdoor zijn ze geschikt voor ruimtes waar je meer privacy eist, zoals de slaapkamer of badkamer. Plissés zijn gordijnen die je geheel of gedeeltelijk kunt opvouwen. Door plissés wordt de ruimte minder kaal en creeër je meer sfeer, vooral als je gebruik maakt van warme kleuren. 

Plisségordijnen 

Rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn zeer praktisch, gezien ze weinig ruimte in beslag nemen en hierdoor geschikt zijn voor kleine ruimtes. Ook rolgordijnen worden in veel verschillende stoffen geleverd, waardoor ze onder andere geschikt zijn voor sanitaire ruimtes. 

Rolgordijnen

Nog enkele tips voor het aanschaffen van zonwering:

  • Denk eerst aan wat voor sfeer je wilt gaan, voordat je zonwering aanschaft. Wat past binnen je interieur en waar wil je het specifiek voor gebruiken? Jaloezieën brengen meer sfeer in huis, terwijl plisségordijnen en rolgordijnen meer doen voor je privacy. 
  • Bekijk de ruimte goed. Wil je de ruimte hoger laten kijken? Kies dan voor verticale zonwering. Wil je de ruimte juist breder laten ogen? Kies dan voor horizontale zonwering.
  • Denk goed na over de kleur. Is de zonwering voor een kleine ruimte? Kies voor lichte kleuren. Dit oogt namelijk ruimtelijker.  
Meer van Topjaloezieen.nl
Reacties