Foto: 2018-01/kwantum-gordijnen-bestellen.jpg

6 tips voor het trendy stylen van je slaapkamer!

Over het algemeen besteden we veel aandacht aan de inrichting van onze woonkamer. De slaapkamer wordt echter nog wel eens overgeslagen. Zonde!

Het is immers een plek waar je heerlijk kunt ontspannen, óók voordat je gaat slapen. Hieronder geven we handige tips waarmee jij je slaapkamer omtovert in een oase van rust.

Fraai beddengoed

Ga voor mooi beddengoed en kleed je bed royaal aan met een plaid en (sier)kussens. Dit is een eenmalige investering waar je veel plezier van hebt. Met enkele eenvoudige aanpassingen geef je je bed een luxe en uitnodigende uitstraling!

Rustige kleuren

Houd je slaapkamer 'zen' met rustige kleuren. Ga voor een lichte, neutrale basis zoals wit, beige of lichtgrijs en vul dit aan met een donker kleurenpalet. Denk aan luxe kleuren, zoals antraciet, donkerblauw of taupe. Kies aanvullend voor een houten of laminaat vloer en leg hier een prachtig vloerkleed op voor extra comfort.

Decoratie: less is more!

Niet alleen het kleurenpalet is van invloed op de rust, ook decoratie speelt een belangrijke rol. Kies slechts een paar accessoires die dienst doen als eyecatcher. Bijvoorbeeld twee hanglampen aan weerszijden van het bed, enkele accessoires van goud, een mooie spiegel en enkele fotolijsten met fraaie prenten (tip: hang geen familiefoto’s in de slaapkamer, zo behoud je de romantiek). 

Een plant als natuurlijke sfeermaker

Planten hebben een positieve invloed op het binnenklimaat én ze zien er ook nog eens stijlvol uit! Kies voor één grote plant of juist enkele kleine planten. Welke planten het beste geschikt zijn voor de slaapkamer ontdek je hier.

Stoffen met een rijke textuur

In luxe hotels zie je vaak stoffen met een rijke, volle structuur. Logisch, dit zorgt voor instant allure! Een dik, zacht vloerkleed naast je bed is heerlijk comfortabel. En wat dacht je van velours gordijnen? Handig: Kwantum gordijnen kun je online zelf samenstellen!

Opgeruimd staat netjes

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: houd het opgeruimd! Maak er een gewoonte van je bed iedere ochtend direct op te maken en laat je slaapkamer luchten. Voorkom rondslingerende spullen, zo behoud je de look van een luxe hotelkamer!

Inspiratie nodig voor het stylen van je slaapkamer? Neem eens een kijkje op Pinterest.

Reacties