Foto: Matras-dna

Een bed dat op jouw lijf geschreven is

De slaapkamer is de plek waar we thuis wellicht de meeste tijd spenderen. Het is de ruimte waar we volledig tot rust kunnen komen.

24 Augustus 2022

En een goede nachtrust is erg belangrijk. Het bed speelt natuurlijk hierin de grootste rol. Niet alleen hoe comfortabel dit is, maar ook hoe het eruit ziet en hoe de sfeer verder in de slaapkamer is. 5 tips om het bed te vinden dat jou op het lijf geschreven is!

Helaas is het nog niet zo dat er één bed is dat voor iedereen even geschikt is. 

1. Een comfortabel matras

Wil je goed en comfortabel liggen, dan hoort daar een goed matras bij. Ieder lichaam is natuurlijk anders en daarom is het belangrijk om een matras uit te kiezen die bij je past, zodat je volledig kan ontspannen. Er zijn verschillende soorten matrassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heel zacht matras, een medium hard matras of echt een hard matras. Een ook is er een keuze in het materiaalsoort: een veerkrachtig matras met pocketvering, een traagschuim matras die zich naar je lichaam vormt, een koudschuim matras die goed ventileert en zich aan je slaaphouding aanpast of hybride matras dat een combinatie van matras soorten is. 

2. Een ontspannen sfeer

De inrichting van de slaapkamer kan minstens net zo belangrijk zijn als een goed en mooi bed. Een rommelige kamer of waar kleding op de grond ligt of onrustig oogt, is uiteraard niet bevorderlijk als rustige omgeving. Je wilt natuurlijk het liefst dat de slaapkamer een waar dromerig oord is waar je je begeeft. Daar kunnen verschillende accessoires en interieur elementen bepalend zijn. Denk aan een mooi bed, sfeervolle verlichting en luxe en zachte materialen op het bed zoals een mooi dekbedovertrek en kussens. De kamer goed laten luchten, een goede hygiëne door het beddengoed vaak te verschonen en de kamer netjes, schoon en ordelijk te houden, dragen uiteraard allemaal mee om een fijne en ontspannen sfeer in de slaapkamer te creëren. 

3. Een mooi ledikant kan de bepaler zijn van de slaapkamer

Als we het dan toch over de inrichting van de slaapkamer hebben: een ledikant is weer helemaal trendy! Dat komt onder meer doordat er zo een grote diversiteit aan ledikanten verkrijgbaar is. En daarnaast zijn ze met hun tijd meegegaan. Het zijn allang niet meer die oubollige houten frames uit oma’s tijd. Wist je dat je tegenwoordig bijvoorbeeld ook gestoffeerde ledikanten hebt? Die zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte luxe boxspring en kunnen inclusief hoofdbord geleverd worden. Of wat denk je bijvoorbeeld van een houten ledikant met een rustieke uitstraling of juist eentje met een moderne uitstraling? De meeste modellen kun je zelfs helemaal naar je eigen smaak samenstellen middels keuze in kleur, materiaalsoort of type, poten en natuurlijk bijpassende nachtkastjes. Een bed dat nauw aansluit bij je eigen persoonlijke voorkeuren is natuurlijk het mooist. 

4. Slaaphouding

Behalve het kiezen van de juiste matras en bed is een goede slaaphouding minstens zo belangrijk. Veel mensen hebben last van nekpijn, hoofdpijn en rugklachten die veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde slaaphouding. Daar kan de slaaphouding veel mee te maken hebben. Sterker nog: onze slaappositie heeft grote invloed op hoe goed we slapen. Uiteraard heeft de juiste slaaphouding ook te maken met het matras. Als een matras voldoende ondersteuning biedt, vooral aan het schouder en bekkengebied, dan scheelt dat al een heel hoop.

5. Het belang van een goede beddenzaak

Nu nog op zoek naar een beddenzaak waar je je droombed kan vinden. Er zijn veel beddenzaken, bekende en minder bekende, en ze zijn niet allemaal hetzelfde. Belangrijk is dat je in alle rust en met deskundig advies tot het juiste bed kan komen. Sommige zaken bieden matras proefslapen aan, maar het is natuurlijk helemaal mooi als je in de beddenzaak van tevoren al tot de juiste keuze kunt komen. Dat kan bijvoorbeeld dankzij het bepalen van jouw SLAAP-DNA. Je gaat dan ter plaatse in een cabine in de beddenzaak liggen, waarbij er allerlei sensoren je verschillende lichaamshoudingen meten en zo de juiste drukpunten opmeten. De SLAAP-DNA test geeft een uitslag om het onderstel zodanig in te kunnen stellen dat de drukpunten goed verdeeld worden om zo tot de perfecte slaaphouding te kunnen komen. Zo kun je in één keer een goed bed en matras uitkiezen en latere teleurstellingen te voorkomen.

 

 

Reacties