Foto: latexmatras

Dit zijn de top 10 voordelen van latex matrassen

Wij hebben de 10 voordelen voor jou op een rijtje gezet, om jou misschien te helpen met het maken van een weloverwogen beslissing.

Peter 26 Oktober 2023

Latex matrassen worden met de tijd steeds populairder. Het matras is gemaakt van natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal waar veel mensen een voorkeur voor hebben. Wij hebben de 10 voordelen voor jou op een rijtje gezet, om jou misschien te helpen met het maken van een weloverwogen beslissing.

Wat is een latex matras?

Voordat de voordelen besproken worden, is het belangrijk dat je weet wat een latex matras precies is. Een latex matras is gemaakt van natuurlijk en synthetisch latex schuim. Het is een veerkrachtig en elastisch materiaal dat zich aanpast aan de contouren van het lichaam. Omdat het matras veerkrachtig en elastisch is, is het comfortabel en biedt het een goede ondersteuning. Ben jij opzoek naar een matras met uitstekende drukverdeling? Kijk dan eens naar ons aanbod van latex matrassen.

 1. Antibacterieel en antiallergisch
  Latex matrassen zijn vooral geliefd omdat ze van nature antibacterieel en antiallergisch zijn. Dit komt doordat er een latex kern zit in het matras, zo voorkom je dat bacteriën en schimmels zich kunnen vestigen in een matras. Het matras is daarom extreem hygiënisch, wat ideaal kan zijn voor mensen met allergieën.

 2. Uitstekende ventilatie
  Het latexschuim bij bijvoorbeeld Matras Factory heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het matras goed ventileert en het koel blijft. Wanneer jij ‘s nachts zweet of het warm hebt, zul je er met een latex matras geen last meer van hebben.

 3. Duurzaamheid
  De vorm en veerkracht worden over de jaren heen behouden. Dit komt door het kwalitatief goede materiaal waarvan de latex matrassen van zijn gemaakt. De meeste matrassen hebben een levensduur van 7 tot 9 jaar. Dit is zo'n 3 jaar langer dan andere matrassen, die gaan 4 tot 6 jaar mee. Je kan een aankoop van een latex matras zien als een investering waar je zowel op korte als lange termijn iets aan hebt.

 4. Natuurlijk materiaal
  De sap van latex wordt gewonnen uit een rubberboom, waardoor je het natuurlijk kan noemen. De sap van latex wordt uit de boom gehaald, zonder dat de boom hiervoor gekapt hoeft te worden. Dit maakt de latex matrassen milieuvriendelijk en vrij van schadelijke chemicaliën. Daarnaast is het niet alleen voor het milieu goed, maar ook voor de algehele gezondheid, omdat je slaapt in een natuurlijke slaapomgeving.

 5. Uitstekende ondersteuning
  Latex is veerkrachtig vanwege de open celstructuur waaruit het latexschuim bestaat. Hierdoor wordt het lichaam gelijkmatig verdeeld, wat resulteert in een uitstekende ondersteuning op verschillende plekken van je lichaam, zonder drukpunten. Dit kan bijdragen aan een goede slaaphouding en het verminderen van rugklachten.

 6. Weinig tegendruk
  In tegenstelling tot andere matrassoorten zoals een pocketvering matras, heeft een latex matras weinig tot geen tegendruk. Het matras past zich aan op jouw lichaamscontouren zonder dat er drukpunten ontstaan. Het matras is dus ideaal om te ontspannen van je welverdiende nachtrust.

 7. Beweging isolatie
  Latex zorgt ervoor dat je minder last hebt van bewegingen, zoals een partner die veel beweegt in slaap. Dit komt wederom door de open celstructuur die de bewegingen opvangt. Zo zul je minder last hebben van verstoringen tijdens je slaap doordat de bewegingen goed geïsoleerd worden.

 8. Milieuvriendelijk
  Het matras bevat natuurlijke elementen, maar daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt omdat er relatief weinig milieubelasting wordt gebruikt, in tegenstelling tot andere matrassoorten. Dit komt doordat het productieproces van latex matrassen minder energie en chemische behandelingen vereist.

 9. Geluidsarm
  De celstructuur van het latexschuim is al vaak genoemd en wederom is hij ook belangrijk op dit punt. De celstructuur heeft veel voordelen die andere matrassen niet of nauwelijks hebben. Omdat het schuim zo goed isoleert, heb je geen last van krakende bedden wanneer jij je omdraait in je bed.

 10. Geschikt voor verstelbare bedden
  Latex matrassen zijn geschikt voor verschillende formaten van een bed. Ook zijn ze geschikt voor verstelbare bedbodems. Zo is een latex matras efficiënt aangezien het op verschillende bodems past. Het voordeel dat je hiermee hebt, is dat je de depositie van je matras kunt aanpassen voor optimaal comfort.
Reacties