Foto: press_2013//van-es-home-bed-textiel.jpg

Ontdek de magische droomwereld van Van Es Home: my home is my castle

De winter wordt rijk ?n kleurrijk. Details van vroeger vormen de inspiratiebron voor de dessins van nu. Zo wordt een brug geslagen tussen heden en verleden, tussen authenticiteit en innovatie.

De winter wordt rijk ?n kleurrijk. Details van vroeger vormen de inspiratiebron voor de dessins van nu. Zo wordt een brug geslagen tussen heden en verleden, tussen authenticiteit en innovatie. www.perscentrumwonen.nl

De rijkdom van weleer is vertaald in gloedvolle kleuren, intrigerende motieven en ambachtelijke applicaties. Vertrouwd en toch verrassend. Kleur is het bindende element in de nieuwe najaarscollectie van Essenza. Gecollectioneerd in een sensationeel palet van warme bruinen, paarstinten, zachte groenen en vlammend oranje-lila. Een tikje mysterieus, een vleugje retro. Ontdek de nuances in Ornamental Ochre, Purple Temptations, Green Sensations, Free Spirits en Wonderful Delights. Van Es Home: trendsettend in bed- en badmode.

Ornamental Ochre

Het gedempte palet van warme bruinen en subtiele toon-op-toon tinten als koper, matgoud, cognac en brons herinneren aan de 17e-eeuwse meesters. Chocolat, greige en kiezel geven een meer hedendaagse sfeer. Gedragen door zinderend okergeel. Ook in de detaillering wordt vrijelijk gespeeld met het rijke verleden. Klassieke ruiten, strepen en banen gaan naadloos samen met medaillons en sierlijke guirlandes. Een nieuw fenomeen zijn de reliëfprints, geïnspireerd op zware weefstructuren en harige huiden. Voor een wervelend samenspel van tactiliteit en illusie.

Milton is expressief als een schilderij uit de Gouden Eeuw. Het krachtige oker brengt de bruinen tot leven. Verfijnd detail is de tactiele, geprinte structuur.

Purple Temptations

Paars is mysterieus en extravagant tegelijkertijd. Gecombineerd met donkere tonen als zwart, antraciet en zilvergrijs krijgt paars zelfs iets statigs. Heel anders is het als purper samengaat met organische elementen in speelse collages. Handgeschilderde bloem- en bladmotieven dansen op het fond en laten een vrouwelijke, impressionistische indruk na. De meer mannelijke dessins zijn doordacht in al hun geometrie. Overtrekken in glanzend polyestersatijn zorgen voor een extra vleugje chique.

Toulon is een modieus, geconfectioneerd overtrek van glanzend polyester satijn (achterzijde katoen). Paars is bij Essenza dé kleur voor dit najaar en geeft extra cachet aan het zilver, zwart en grijs.

Green Sensations

Binnen wordt buiten, buiten komt binnen. Het natuurgevoel is actueler dan ooit; eco is in elke lifestyle geïntegreerd. Eén met de natuur ? fris en energiek. Zacht mosgroen vormt de nieuwe basis, overlopend naar mosterd, ecru en uitgewassen naturellen. Op scherp gezet door levendige accentkleuren als aqua en saffraan. Flora komt terug in al haar texturen. Stoer en robuust, maar evengoed romantisch en vrouwelijk. Van bijna grafische bladsilhouetten tot lieflijke veldbloemen in kleine all-overs. Even divers en uitbundig als de natuur zelf.

Lolita: vrouwelijk en verfijnd, met oog voor detail. In een rijk multi-palet, met bijpassende sierkussentjes en sprei.

Free Spirits

Een spetterend thema met sprankelende kleur- en vormexplosies. Het caleidoscopische palet herinnert aan de Flower Power: paars, pink, oranje en lichtblauw. Aangevuld met een vleugje Oriënt: kerriegeel, paprikarood en het klassieke Paisley motief in een heel eigentijdse twist. Een stijl voor optimistische vrijdenkers, op zoek naar dynamiek en uitdaging. De dessins zijn vrolijk en blijmoedig: van hippe seventies grafiek tot oogverblindende colourblocking.

Experience toont de kracht én pracht van deze gedurfde kleurencombinatie in warm oranje en expressief paars. Voor een zwierig nachtleven vol fun.

Reacties