Foto: 2015/003 SMUL101673301 Beddinghouse Cest La Vie dekbedovertrek.jpg

Een romantisch dekbedovertrek

Onder romantiek verstaan we allemaal iets anders.

Romantiek vind je terug in de vorm van een bos rode rozen, een heerlijke geur, of een sfeervolle inrichting. En dat geldt ook voor je slaapkamer. Naast romantische accessoires is de keuze voor een dekbedovertrek ook van belang. Maar wat is nu eigenlijk een romantisch dekbedovertrek?

De klassieke, romantische stijl

Vroeger had (bijna) iedereen een bedlaken van een stevige kwaliteit katoen in de kleur wit of crème. Om deze saaie lakens wat op te fleuren werden ze versierd met borduurwerk, kant en stiksels. Het borduurwerk zorgt voor een knus en romantisch geheel. Zachte kussens en extra dekens zorgen bovendien voor extra warmte en sfeer. Deze klassieke, romantische stijl vinden we tegenwoordig ook nog terug in de dekbedovertrekken van Rivièra Maison en Ariadne at Home. Kies je voor een klassiek, romantisch overtrek, maak er dan een mooi geheel van met decoratieve kussens en een bijpassende plaid of sprei.

Romantische teksten

Een mooi dekbedovertrek is het eerste dat opvalt bij het binnenlopen van een slaapkamer. Houd je van romantiek, dan is het erg leuk wanneer datgene wat je wilt zeggen letterlijk staat afgebeeld op het dekbedovertrek. De termen Love en L’Amour vertellen al veel, maar Perfect Moment, Together Romance en Forever Always zijn natuurlijk ook romantische teksten.

Kies voor rood

De kleur rood staat natuurlijk voor liefde, passie en romantiek. Mooie overtrekken in de kleur rood of met een afbeelding van één of meerdere rozen passen helemaal bij de romantische stijl. Deze kleur hoeft dus echt niet meteen afgezaagd te zijn. Kijk maar eens naar de vele leuke dekbedovertrekken die in deze kleur verkrijgbaar zijn. Je kunt ook een romantische stijl creëren door de het bed en de slaapkamer aan te kleden met rode kussens en accessoires.

Maak het plaatje compleet

Vind je het belangrijk dat je slaapkamer een romantische uitstraling heeft, besteed er dan, naast het dekbedovertrek, extra aandacht aan. Zorg voor een schone, opgeruimde slaapkamer met een aangename frisse geur. Hier kun je bijvoorbeeld geurstokjes met een heerlijke rozengeur voor gebruiken. Extra kussens, een plaid of sprei maken de slaapkamer bovendien gezellig en extra knus. Ook hiervoor kun je terecht bij een specialist zoals Smulderstextiel.nl. Heb je een grote lamp aan het plafond? Zet deze dan uit of vervang deze door één of meerdere kleine, niet felle, lichtpunten voor extra sfeer. Een bos verse bloemen, rozenblaadjes en waxinelichtjes kunnen het plaatje compleet maken!

Reacties