Creëer een tropische sfeer in huis met de nieuwe collectie van IKEA

De nieuwe collectie van IKEA staat in het teken van tot rust komen in tropische sferen.

06 April 2020

De collectie bestaat onder andere uit beddengoed - voor jong en oud - met prints van flamingo's en palmbladeren, handgemaakte kussenslopen en een in India geweven vloerkleed. Ook speelt sfeerverlichting een belangrijke rol in deze collectie, met lampen in retro-stijl en lampen van bamboe die romantisch en sfeervol licht geven.

Tropische oase

De designers van IKEA lieten zich voor het textiel inspireren door planten en kleurrijke patronen. Met het beddengoed SKOGSFIBBLA verandert de slaapkamer in een oase. Bijkomen van warme dagen kan onder het dekbedovertrek met bloemen en exotische vogels. Het GATKAMOMILL douchegordijn, het VATTENFRÄNE dekbedovertrek en de MARTORN gordijnen met retroprint brengen het huis in zomerse, tropische sferen.

Tropische Oase

Slapen in de jungle

Ook kinderen kunnen deze zomer onder textiel met tropische prints kruipen. In de babykamer sieren flamingo's en lachende krokodillen de RÖRANDE dekens, handdoeken en lakens. Speciaal voor de wat oudere kinderen ontwierpen de designers de collectie GRACIÖS: een turquoise dekbedovertrek met wuivende palmbladeren, een zacht vloerkleed met grafische vormen en fluwelen kussentjes. In lijn met het streven van IKEA om zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken, zijn de GRACIÖS producten verpakt in katoenen tassen of papieren dozen. 

Slapen in de jungle

Pompons en patronen

De groene en roze kussenslopen met borduursels en pompons van KLARAFINA en MOAKAJSA zijn handgemaakt door vrouwen in India. IKEA werkte hiervoor samen met een sociale onderneming die vrouwen in Noord-India helpt om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien door middel van traditionele ambacht. Andere kussenslopen uit de zomercollectie zijn NÄBBFLY en GRIMHILD met prints van bloemen, vogels en natuurlijke patronen. Maak het huis verder gezellig met de rotan krantenhouder BUSKBO, het TIPHEDE vloerkleed van gerecycled wol en met het ruitvormige VINDERÖD vloerkleed, ontworpen door een Indiase wever wiens naam en handtekening op het vloerkleed staan. 

Pompons en patronen

Zomers licht

IKEA brengt met de nieuwe producten ook sfeerverlichting in huis. De MISTERHULT tafel- en hanglampen van bamboe zijn gemaakt door Vietnamese wevers. IKEA maakt steeds meer gebruik van bamboe omdat het een snelgroeiend, duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal is. Met de grote stalen boog maakt de staande lamp SKAFTET een statement in de woonkamer en retrolamp SIMRISHAMN creëert een romantische sfeer in huis.  

Zomers licht

Hangmatten en jeu de boules

Met de SOLBLEKT collectie beleef je een heerlijke zomer - zowel in eigen tuin als buiten de deur. De collectie stimuleert spelen en ontspannen met producten als jeu de boules, tafeltennis-sets, hangmatten, parasols en kussens - allemaal in kleurrijke retro-stijl. 

Hangmatten en jeu de boules

Kijk voor meer informatie op: ikea.nl

Reacties