Dekbedden van kamelenhaar: lekker warm slapen in de winter

's Nachts wakker liggen van de kou. Dat willen we allemaal voorkomen in de winter.

08 Januari 2019

De keuze voor het juiste dekbed helpt je een enorm eind op weg om ook in de koude wintermaanden lekker warm te kunnen slapen. Eén van de mogelijkheden hierin dekbed van kamelenhaar. In dit artikel lees je alles over de grote voordelen van een kameel dekbed

Voor dekbedden van kamelenhaar wordt gebruik gemaakt van het haar van kamelen uit de hooggebergtes in Centraal-Azië. Enorme temperatuurverschillen kenmerken deze regio. In de nacht kan het kwik dalen tot -20 °C, terwijl het overdag 40°een C kan worden. Omdat het kamelenhaar moet kunnen omgaan met deze enorme verschillen, is het uitstekend vulmateriaal voor dekbedden. Naast dat ze voor warmte zorgen, voelt het kamelenhaar dekbed licht aan en heeft het een uitstekende vochtregulatie. Hierdoor transpireer je niet of nauwelijks onder het dekbed. Door deze eigenschappen is een dekbed van kamelenhaar niet alleen geschikt als winterdekbed, maar kun je het hele jaar door genieten van het zachte en soepele dekbed. Bovendien is een kamelenhaar dekbed antiallergisch en kan het dus door iedereen gebruikt worden.

Voor de vulling gebruikt men de haren van de onderzijde van de kameel. Denk hierbij aan de borst en buik. Dit zijn de zachtste haren en zo hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van de stugge bovenharen van een kameel. Bovendien worden de kamelenharen op diervriendelijke wijze gewonnen. De kamelen worden namelijk niet geschoren. Iedere lente wordt het haar van kamelen gekamd. Tijdens deze behandeling verliest een kameel veel haar. Een volwassen kameel verliest ieder voorjaar gemiddeld vijf kilo aan onderhaar! De loskomende haren worden opgevangen en verwerkt in de dekbedden. De eigenschappen van een dekbed van kamelenhaar zijn te vergelijken met een dekbed van schapenwol. Het verschil zit in het feit dat kamelenhaar zich nog betere aanpast aan de temperatuur van het lichaam.

Kamelenhaar dekbedden zijn veelal verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Naast een uitvoering voor de zomer en lente/herfst zijn er twee verschillende dekbedden voor de winter leverbaar. Daar kun je kiezen uit twee verschillende warmteklassen. De meeste dekbedden zijn omhuld met een katoen satijnen tijk, waardoor het nog zachter en fijner aanvoelt. Door de hoogwaardige kwaliteit van de vulling gaat een dekbed van kamelenhaar erg lang mee en geniet je extra lang van het heerlijke slaapcomfort.

Een dekbed met vulling van kamelenhaar is dus geschikt voor iedere slaper. Of je het nu snel koud hebt of juist snel warm, een dekbed van kamelenhaar is de ideale oplossing! Dit maakt het dekbed ook perfect voor stellen die een verschillende warmtebeleving hebben in bed.