Foto: /248550.jpeg

Swiss Sense by Paul Linse

De gerenommeerde Nederlandse ontwerper Paul Linse, onder andere bekend van de KLM Crown Lounges, het Olympisch Stadion en Endemol is verantwoordelijk voor twee bedden uit de Royal Class collectie van de Nederlandse boxspringfabrikant Swiss Sense

De gerenommeerde Nederlandse ontwerper Paul Linse, onder andere bekend van de KLM Crown Lounges, het Olympisch Stadion en Endemol is verantwoordelijk voor twee bedden uit de Royal Class collectie van de Nederlandse boxspringfabrikant Swiss Sense

Dit is de eerste keer dat Swiss Sense een externe ontwerper in de arm neemt voor de vormgeving van een boxspring. Voor Paul Linse is het de eerste keer dat hij voor een merk een bed ontwerpt. Voor talloze opdrachtgevers ontwierp hij al “custom made” bedden. Voor Swiss Sense liet hij zich inspireren door de allure van de internationale superjachten.

 

De bedden hebben een geraffineerde omlijsting waarin de gekozen materialen velours of leer perfect tot hun recht komen. Het resultaat is een design bed dat door zijn puurheid in vorm en materiaal een tijdloosheid uitstraalt passend bij zowel een klassiek als modern interieur.
 
Boxspring 448 heeft een glamour uitstraling. Het model is uitgevoerd met pocketveren en is naar keuze vlak of verstelbaar leverbaar. De verstelbare variant is uitgevoerd met een uniek terugloopsysteem (pullback) en een infrarood afstandsbediening. De pocketveren matrassen zijn voorzien van 5 zones en afgedekt met het hoogwaardige talalay latex. Ook de (split)topper is vervaardigd van het talalay latex. Voor de stoffering heeft Paul Linse gekozen voor een luxe velours die in verschillende kleuren leverbaar is. Het hoofdbord heeft ambachtelijk verwerkte stiksels die de associatie van het interieur van een luxe sportwagen oproepen. De boxspring is afgewerkt met een hardhouten redwood omlijsting.

 

Boxspring 447 daarentegen is door de toepassing van het dikke leer veel stoerder. Het robuuste karakter van het natuurleer wordt benadrukt doordat het ambachtelijk is afgewerkt met stiknaden in een contrasterende kleur. De omlijsting is uitgevoerd in mat RVS. De boxspring met pocketveren is vlak of verstelbaar leverbaar. Ook hier is de verstelbare variant weer uitgevoerd met een uniek terugloopsysteem (pullback) en een infrarood afstandsbediening. De pocketveren matrassen zijn voorzien van 5 zones en afgedekt met talalay latex. Ook de (split)topper is gemaakt van het hoogwaardige talalay latex. Het toegepaste leer is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Het binnenwerk van beide modellen bestaat uit 100% natuurlijke materialen.

Leverbare maten: 180 x 210 en 200 x 210. Beide varianten zijn ook leverbaar in een 220 variant .

Verkoopadviesprijs: vlakke uitvoering vanaf circa € 6.000,-.

www.swisssense.nl

Publicatiedatum: 13 oktober 2010

Reacties