Malmö

Puur natuur, meer dan 100 jaar vakmanschap, authentiek Nederlands en tegelijk maatwerk voor de hedendaagse mens. De combinatie van deze factoren heet Kuperus.

 

Impressie

 

Modellen


Hamar Slaapsysteem
In het systeem Hamar bevinden zich bovenop de Bonell veren, gescheiden door een soepele jute drukverdeler, 275 tonvormige pocketveren per m2 die per stuk verpakt zijn in een zakje. De veren zijn verdeeld in 5 verschillende zones. De zones die de zwaardere delen van het lichaam dragen zijn zachter zodat het lichaam op die plaatsen verder in het bed zakt. Hierdoor blijft de wervelkolom horizontaal met als gevolg een optimale houding. Om deze optimale houding voor iedereen te realiseren zijn de Bonell veren leverbaar in een draaddikte van 2.2 mm. en de pocketveren leverbaar in 4 hardheden: soft, medium, firm en extra firm. Als afdeklaag wordt hoogwaardig echt paardenhaar verwerkt met daarop gekaarde katoen. Dit geheel wordt afgewerkt met een dubbel gebreide stretchstof voorzien van katoenen vuldraden. Deze stof zorgt samen met de katoen en het paardenhaar voor optimale ventilatie en vochtregulering. Om het slaapsysteem compleet te maken kunt u kiezen uit 3 topmatrassen.Oslo Slaapsysteem
Het slaapsysteem Oslo is tweedelig, bestaande uit een box en een topmatras. De basis is een massief houten frame met een verhoogde onderrand van 18 cm, gemaakt van de hoogste kwaliteit langzaam groeiend massief Zweeds grenenhout. Op dit frame bevinden zich 2 lagen veren. De onderste laag is een Bonell veer met een draaddikte van 2.2 mm. Gescheiden door een jute drukverdeler volgen dan de extra hoge pocketveren van maar liefst 18 cm die leverbaar zijn in 4 hardheden: soft, medium, firm en extra firm. Als toplaag wordt hoogwaardig zuiver paardenhaar verwerkt met daarop gekaarde katoen. Op de box kunt u kiezen voor een topmatras Hammerfest (kern van paardenhaar), Trondheim (kern van natuurlatex in soft, medium, firm en extra firm) of Göteborg (kern van mini-pocketveren).Narvik Slaapsysteem
Het systeem Narvik is een combinatie waarbij het dubbele veercomfort is toegepast als boxspring- en matrascombinatie. In de boxspring wordt de hoge Bonell vering verwerkt en in de matras de tonvormige pocketveren van 12 cm hoog, aan beide zijden afgedekt met paardenhaar, katoen en wol. Het voordeel van dit systeem is dat de matras draai- en keerbaar is. Bovendien geeft het uw bed een extra robuust uiterlijk. De matras is leverbaar in 4 hardheden (soft, medium, firm en extra firm). U maakt het slaapsysteem compleet met een topmatras naar keuze.Malmö Slaapsysteem
Het systeem Malmö is het meest luxueus van de vier systemen. De basis van dit slaapsysteem is gelijk aan de Narvik. Het grote verschil zit in de matras, de matras Malmö heeft een kern met pocketveren van maar liefst 18 cm! Mede door deze extra hoge pocketveer is deze matras extra comfortabel en krijgt de slaapcombinatie een luxe en robuuste uitstraling. Uiteraard wordt ook deze matras weer afgewerkt met 100% natuurlijk paardenhaar en katoen. De Malmö matras heeft echter nog een extra laag van 100% zuiver wol. Dit slaapsysteem maakt u wederom compleet met één van onze topmatrassen. Als u kiest voor een tweepersoons topmatras dan neemt u de hinderlijke middennaad weg.

 

Verstelbaar
Alle Kuperus bedden zijn leverbaar in een elektrisch verstelbare uitvoering voor optimale ontspanning. Als u kiest voor de VIP2 uitvoering met een dubbele motor zijn het rugdeel en beendeel onafhankelijk van elkaar verstelbaar. Het beendeel is voorzien van een automatische knieknik die zorgt voor een prettige ondersteuning.

Naast de VIP2 uitvoering is er ook een luxe VIP4 met als extra een neksteun. Uw bed is in dat geval voorzien van 4 onafhankelijke motoren voor rugdeel, neksteun, beendeel en knieknik. Deze VIP4 is standaard voorzien van een infrarood afstandsbediening met 4 geheugenstanden zodat u uw bed met één druk op de knop in uw favoriete stand kunt bewegen. Uw luie stoel kan het huis uit want die spannende film kijkt u straks het liefst vanuit uw Kuperus.

Materialen / concept

Concept / Materialen
Een Kuperus beschikt over een massief grenen onderstel met Bonell-veren. Daar bovenop komen de pocketveren. De 275 tonvormige pocketveren per m2 zijn per stuk verpakt in een zakje. De veren zijn verdeeld in 5 verschillende zones. De zones die de zwaardere delen van het lichaam dragen zijn zachter, zodat het lichaam op die plaatsen verder in het bed zakt. De wervelkolom blijft horizontaal, waardoor het lichaam optimaal ondersteund wordt. Afhankelijk van uw lichaamsbouw en -gewicht kiest u voor een soft, medium, firm of X-firm pocketverenpakket. Verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie.

Een Kuperus wordt gestoffeerd met een stofsoort of leer naar keuze, verkrijgbaar in vele kleuren. Ieder type is verkrijgbaar in een vlakke uitvoering of met één van de drie elektrische verstelsystemen met twee of vier motoren. Naast verstelbaarheid is uw Kuperus model Narvik of Malmö met massagefunctie uit te voeren. Een Kuperus maakt u af met één van de drie soorten topmatrassen.

Productomschrijving

Een puur Nederlands kwaliteitsproduct gemaakt om met open ogen van te dromen. Of om prinsheerlijk in te slapen.
Diep in landelijk Twente worden bedden nog handgemaakt. Alleen puur natuurlijke materialen zoals paardenhaar, gekaarde katoen en zuiver wol worden daarvoor gebruikt. Elk bed wordt afgestemd op de persoonlijke wensen van de toekomstige eigenaar. Hier is elke klant koning. En zelfs de koning klant, getuige het predikaat Hofleverancier.

Ambachtelijk vakmanschap
Trend is de nieuwe bewustwording. Bij bedden gaat het om het innerlijk en om een mens- en milieuvriendelijk product. Natuurlijke materialen en puur ambachtswerk staan daarvoor garant. En een bed met goed karakter is de basis voor een optimale productiviteit overdag. En wie voor het slapen gaan ook nog wat wil dagdromen kiest voor een bed dat helemaal past bij eigen idee en inrichting. De Kuperus bedden kunnen met een keur aan stoffen en leersoorten worden bekleed. Kwestie van kunnen kiezen. Of van zelf aanleveren, want ook dat is mogelijk.

Durver of dromer
Durvers wijken af in kleur en kiezen voor warm oranje, butterscotch of zelfs warm rood. Landelijke types kiezen blauw, bordeauxrood of zachte bruintinten. En voor wie houdt van het buitengevoel is er een mooie groenmelange. Licht grijs met pastels is voor de dromers onder ons. Voor iedereen de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen combinatie, de setting voor het juweel waar het eigenlijk om gaat: Het handgemaakte binnenwerk van het Handgemaakte Kuperus slaapsysteem.

Opbouw bed en matras
Er zijn vier uitvoeringen. Basis is een degelijk massief houten frame, vervaardigd van de hoogste kwaliteit langzaam groeiend grenen, met maar liefst 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Op dit frame bevinden zich 2 lagen veren. De onderste laag is een Bonell veer, gescheiden door een jute drukverdeler volgen dan de pocketveren, leverbaar in soft, medium, firm en extra firm. Als toplaag wordt hoogwaardig zuiver paardenhaar verwerkt met daarop gekaarde katoen. Op de box volgt de keuze tussen drie topmatrassen: met een kern van paardenhaar een kern van natuurlatex in soft, medium, firm en extra firm, of met een kern van minipocketveertjes. De kern wordt afgedekt met paardenhaar en katoen. Superdeluxe en daarmee het paradepaardje uit de Kuperus-stal, bestaande uit een box, een losse matras met als kern pocketveren van 18 cm en daarop een topmatras naar keuze.  Mede door die extreem lange pocketveer is dit slaapsysteem ongekend comfortabel. De afwerking is, karakteristiek voor Kuperus, van 100% natuurlijk paardenhaar en gekaarde katoen. Extra is de zuiver wollen tussenlaag, tussen box en matras die zo zacht en dik is dat elke nacht borg staat voor het optimale ‘nestgevoel’.

Natuurlijk Nederlands
Alle Kuperus bedden worden in Nederland gefabriceerd. Mochten zich - maar dat is bijna onwaarschijnlijk - problemen voordoen,  dan is de service zo geregeld.

Adviesverkoopprijs: Kuperus 2-persoons slaapsystemen zijn te koop vanaf € 4.200,-.
Verkoop- en productinfo: Kuperus Almelo B.V., tel: +31 (0) 546.81.23.20 of kijk op www.kuperusbedden.nl.