Foto: 2020/tips-moderne-slaapkamer.jpg

Beste tips voor een moderne slaapkamer

De slaapkamer is natuurlijk de plek waar je een groot deel van de dag doorbrengt. Het is belangrijk dat je hier tot rust kan komen en heerlijk kan slapen.

Naast slapen kan een moderne slaapkamer ook gebruikt worden voor ontspanning. Bijvoorbeeld om televisie te kijken of om huiswerk te maken. Wij hebben de beste tips om je moderne slaapkamer in te richten op een rijtje gezet.

Kies voor slaapcomfort met de beste boxspring

Ben je toevallig recent naar een hotel geweest en lag het bed stiekem beter dan je eigen bed? De kans is groot dat je op een luxe boxspring geslapen hebt. De boxspring zorgt voor flink wat extra slaapcomfort en ondersteuning tijdens het slapen. Stiekem zou je voorlopig niet meer uit je bed willen komen. Met de Beste Boxspring 2020 weten we helemaal zeker dat je voorlopig je bed niet meer uitkomt. Vergeet deze zeker dus niet mee te nemen bij de inrichting van je nieuwe slaapkamer.

Luchtzuiverende slaapkamerplanten

Het is belangrijk dat de lucht in je slaapkamer zuiver is en je voldoende zuurstof tijdens je nachtrust binnenkrijgt. Als je slaapt in een moderne slaapkamer zonder luchtzuiverende oplossingen, dan kan je met hoofdpijn in de ochtend wakker worden. NASA adviseert daarom om je moderne slaapkamer van luchtzuiverende slaapkamerplanten te voorzien. Een paar planten die hier prima voor gebruikt kunnen worden zijn: Lepelplant, Chrystant, Sanseviera, Dracena Fragans of een stokpalm.

Wanddecoratie boven het bed

Eigenlijk mag een mooi schilderij of wanddecoratie boven je bed niet ontbreken. Laat bijvoorbeeld een groot schilderij boven je bed ophangen. Of kies voor een wereldkaart. Je kan zo meteen wegdromen van alle reizen die je nog wilt maken. Wanddecoratie boven het bed hoort echt helemaal thuis in de moderne slaapkamer. Op het internet kan je originele schilderijen vinden om je kamer mee aan te kleden.

Bespaar ruimte in een kleine kamer met een opklapbed

Als je een moderne studentenkamer tot je beschikking hebt dan heb je vrij veel spullen op één plek. Een opklapbed kan de oplossing zijn om ruimte te besparen. Je houdt zo ruimte over om te loungen, televisie te kijken of te dineren. Er zijn verschillende oplossingen om een opklapbed in je slaapkamer weg te werken. Je hebt het bed tenslotte alleen nodig op het moment dat je gaat slapen. Zo hou je overdag meer ruimte over om in je mini slaapkamer te leven. Een opklapbed kan natuurlijk ook ideaal zijn om te gebruiken voor logies.

Zorg voor een neutrale kleur op de muur

De laatste tip die we je graag meegeven is zorg voor een neutrale kleur op de muur. Je raakt zo niet op de kleur uitgekeken en de kleur houd je ook niet s’nachts wakker. Je kan eventueel voor een zachte kleur kiezen en de kamer aankleden met sprekende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een witte slaapkamer met knalblauwe accessoires zoals kussens op het bed. Je zorgt er zo voor dat je slaapkamer zelf vrij neutraal is, maar toch gezellig is dankzij de accessoires. Er is genoeg mogelijk om hierin je slaapkamer aan te kleden.

Reacties