Profielfoto van Bamboe design
Bamboe design
De Verver 4, 5371MZ Ravenstein
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Op afspraak -

Wegdromen in de winter

Heerlijk de winter door in een bamboe bed, wegdromen in een exotische sfeer. Met een bamboe bed ervaar je de rust en geeft het je de hele dag energie.

Met een romantisch bamboe bed is het iedere dag weer genieten.
Met bamboe meubels creëer je een geheel eigen sfeer. Bamboe meubels passen in een exotische stijl, maar ook in een modern strak interieur en zelfs in een klassieke inrichting. Bamboe is weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest.

Het beste alternatief

Bamboe is mooi, robuust, slijtvast en heel duurzaam. Het is een prima alternatief voor tropisch hardhout. Door toenemend milieubewustzijn zijn fabrikanten en ontwerpers alternatieven voor hout gaan zoeken en bamboe is verreweg de beste keuze. Bamboe is 100% afbreekbaar en daardoor niet belastbaar voor het milieu. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die sterk, buigzaam en veelzijdig is. Daarom is bamboe bij uitstek geschikt voor meubels. Vrijwel de hele plant kan worden gebruikt om producten mee te vervaardigen. Het wordt gebruikt als grondstof voor huizen, meubels, kleding, cosmeticaproducten en we kunnen het zelfs eten (bamboe scheuten). Niets wordt weggegooid.

Echt handwerk

De producten van Bamboe design worden onder meer vervaardigd op Bali in Indonesië. De bamboe wordt er verbouwd, gekapt, gedroogd en bewerkt. In de werkplaatsen op Bali worden er exclusieve meubels van gemaakt. Dit bewerken en produceren gebeurt voornamelijk handmatig. Het zijn echte ambachtslieden, die van vader op zoon de kunst van het bewerken van bamboe op elkaar overdragen. Doordat onze producten op Bali worden gemaakt dragen we bij aan het welzijn van de medewerkers en hun gezinnen en ondersteunen wij de lokale economie.

Kom kijken in onze showroom

Je bent altijd welkom in onze showroom. Een bezoek aan onze showroom is alleen op afspraak, zodat we je rustig rond kunnen leiden en informatie over onze handgemaakte meubels kunnen geven. Natuurlijk kun je zelf proberen of onze bedden heerlijk liggen en of onze stoelen comfortabel zitten.

Ook hebben we een groot assortiment bijpassende accessoires zoals spiegels, lampen, plantenbakken, kamerschermen en dressoirs. Voor de slaapkamer hebben we ook dekbedden met een vulling van bamboe en kussens met een bamboe tijk te koop. Bamboe is antiallergisch en vochtregulerend.

De lampen worden gemaakt van materiaal dat op Bali voorhanden is, van bijvoorbeeld het blad van de kokospalmboom, de stam van de varen, kokosnoten en de oesterschelp. Met deze materialen weten de ambachtslieden prachtige lampen en accessoires te maken. Het zijn ware kunstenaars.

Onderhoud

Bamboe is ook heel gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft het maar een paar keer per jaar even in te oliën. De olie frist de laklaag op, camoufleert kleine oppervlakkige krasjes en onderhoudt het bamboe.  

Meer informatie: bamboedesign.nl