Foto: Hastens Platinum Green aangepast

Het nieuwe Hastens Platinum-bed is beschikbaar! Maar niet voor lang…

Zet de datums maar in je agenda; van 1 maart tot 30 april is het nieuwe Hastens Platinum-bed beschikbaar.

Deze Limited Edition is geïnspireerd door het zeldzame metaal platinum, een nobel statement dat verwijst naar het eervolle erfgoed van Hästens. Dit elegante continentale bed is een bedankje van Hästens aan de Benelux voor het groeiende vertrouwen gedurende de afgelopen jaren.

De ambachtslieden van Hästens maken al generaties lang de Hästens-bedden in de studio in Köping, Zweden. 166 jaar en zeven generaties welteverstaan. Elk bed wordt met dezelfde precisie met de hand gemaakt. Bij het ontwikkelen van de Hästens Platinum Limited Edition werd gezocht naar iets extra’s dat past bij de bijzondere slaapervaring die Hästens biedt. In de Hästens-studio werden alle mogelijke varianten en versies getest, uiteindelijk met de Platinum-ruit als resultaat. Voor deze stof wordt gebruikgemaakt van een speciale weeftechniek, waardoor de stof een bijzondere, korrelachtige en glanzende textuur krijgt.

Voor de Hästens Platinum Limited Edition stond de Luxuria model, een van de meest populaire continentale bedden van Hästens. Elke Luxuria wordt, zoals elk ander Hästens-bed, met de hand gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen, waardoor de karakteristieke eigenschappen van een Hästens-bed tot stand komen. Natuurlijk vlas, puur katoen, Zweeds grenen, zuiver wol en echt hypoallergeen paardenhaar.

Platinum: een klein stukje scheikundeles

Platinum is een uiterst zeldzaam metaal, ongeveer 30 keer zo zeldzaam als goud. De aanwezigheid van platinum op de aarde wordt berekend op 0,003 ppb (delen per miljard). Wist je dat het aan een Zweedse chemicus te danken is dat platinum bekend is geworden om zijn kostbare waarden? In 1751 experimenteerde Henrik Scheffer met een klein stukje platinum en ontdekte hij dat het kon smelten bij een temperatuur van 1768,3 °C. Na een paar tests besefte Scheffer dat hij te maken had met een geheel nieuw, uiterst zeldzaam en kostbaar element. Hij noemde het platinum.

Het Platinum Limited Edition-bed heeft een aantal nobele eigenschappen meegekregen, zoals zijn naamgever dat al doet vermoeden. Accenten van zilverdraad, een persoonlijk gegraveerd naamplaatje en vierkante eiken poten met een aluminium voet.

De Hästens Platinum Limited Edition wordt gemaakt in een beperkte oplage en is tijdelijk verkrijgbaar van 1 maart tot 30 april. Om de Benelux te bedanken voor het aanhoudende vertrouwen is het bed speciaal geprijsd: €7.890 (180 x 200 cm, met BJ-topdekmatras).

 

 

Reacties