Foto: EMOB-nachtrust-slaapkamer-bed

De beste nachtrust met deze 4 tips

Een goede nachtrust is essentieel voor de lange en drukke dagen die je op de planning hebt staan.

In dit artikel geven we tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je elke nacht heerlijk diep slaapt. Van je bed tot de geur in je slaapkamer, alles zal ervoor zorgen dat je nachtrust verbetert!

Het perfecte bed

Lekker slapen begint bij een goed bed. Elk onderdeel van je bed zal ervoor zorgen dat jij beter in slaap komt én daarnaast heerlijk doorslaapt. Ga bij je bed dan ook voor kwaliteit over kwantiteit. Wat dat betekent? Kies een matras dat past bij je slaaphouding, een goed kussen en een goede bedbodem. Bespaar ook niet op ruimte. Als jij langer bent dan twee meter dan heb je gewoon een langer en breder matras nodig dan de gemiddelde Nederlander. Koop dan niet het eerste bed dat je tegenkomt, maar neem de tijd om een goede keus te maken voor het perfecte eenpersoons of tweepersoonsbed

Kalmerende verlichting

De meeste van ons springen niet vol blijdschap uit bed. Ochtendmensen zullen dat mensen wel hebben, maar zelfs zij zullen niet wakker willen worden en in het licht van een TL-buis ontwaken. Goede, dimbare verlichting is dan ook een genot voor elke slaapkamer. Hiermee kun je, zeker in de winter, rustig mee ontwaken voordat je jezelf blootstelt aan de felle verlichting op de gang of in de badkamer. Ook helpt het je ‘s avonds

De invloed van geur

We worden heel erg beïnvloed door geur, ook al hebben we het vaak niet door. Staat er in de supermarkt iemand te koken? Reken maar dat je eerder een hongergevoel krijgt. En wie met honger winkelt koopt meer. Zo heeft geur ook in de slaapkamer een functie. Als je slaapkamer ruikt naar gewassen lakens of kalmerende geuren dan zal je makkelijker in slaap vallen. Geuren zoals lavendel en kamille zijn relaxerende en kalmeren geuren die je gemakkelijk in je kamer kunt verspreiden. Zorg ervoor dat het een subtiele geur is en niet overheersend.

Opgeruimd staat netjes

Het lekkerste slaap je in een opgeruimde kamer. Waarom dat is? Dat is heel makkelijk te verklaren! Met een opgeruimde kamer is er niets dat afleidt. Je wordt niet herinnert aan werk doordat je laptop nog op je nachtkastje staat, niet aan de bergen was die je dit weekend moet wassen of aan de rekeningen die je nog moet betalen. Zorg ervoor dat je voor het slapengaan alle losliggende dingen in een vaste lade opruimt, hierdoor zal je minder piekeren en dus sneller slapen!

We wensen je een fijne nachtrust toe!

 

Reacties