Foto: hastens-beddenspecialist-sleep-store.JPG

Beddenspecialist Hästens in Amsterdam

Eerste Hästens Sleep Store in Amsterdam

Beddenspecialist Hästens, wereldberoemd om de blauw-witte ruit, weet als geen ander hoe belangrijk slaap is. Slaap brengt harmonie, geluk, energie, vitaliteit en welzijn. Vandaar dat de beddenspecialist nu na Stockholm een heuse Hästens Sleep Store opent in Amsterdam. Twee verdiepingen vol hand vervaardigde bedden van natuurlijke materialen waar je kunt 'proefslapen' om het ultieme slaapgevoel te ervaren. Maar dat niet alleen, Hästens biedt ook accessoires aan zoals reiskussentjes, badjassen, sokken en dekbedden om het complete slaapgevoel te vervolmaken.

Hästens leeft al jaren dezelfde filosofie na. De Zweedse fabrikant gelooft al sinds 1852 dat de wereld te veranderen is via nachtrust. Dat de voordelen van slapen zich uitstrekken tot een beter leven, in de zin van een betere gezondheid en meer geluk is een duidelijk verhaal. Daarom investeert Hästens in het fabriceren van bedden van uitsluitend natuurlijke materialen zoals onder andere paardenhaar, katoen, wol en vlas. Deze filosofie voert de Zweedse fabrikant door in de allernieuwste winkel in Amsterdam: de Hästens Sleep Store. CEO Nick Braden: 'We zijn trots op deze Hästens Sleep Store in het prachtige Amsterdam. Ook hier kunnen we de mensen nu kennis laten maken met ons concept en de gave van slaap laten ervaren.'

Take your time
De Hästens Sleep Store bevindt zich op twee verdiepingen aan de Van Baerlestraat 12 in Amsterdam Oud-Zuid. Het is de eerste Hästens winkel in Amsterdam. Wie binnenkomt, ervaart meteen het luxe Hästens gevoel. Uitnodigende teksten op de muren als 'Try Me', I Complete Your Sleeping Experience' en 'Take Your Time' zijn kenmerkend voor Hästens en de verleiding van proefslapen op één van de tien bedden hangt in de lucht. Degenen die een goede nachtrust hoog op hun verlanglijstje hebben staan, kunnen hun hart ophalen in deze Slaap Store. Want het zijn niet alleen bedden die je er vindt, ook accessoires om je bed en slaapkamer aan te kleden kun je er aanschaffen. Zo vind je in de Hästens Sleep Store zelfs een reiskussen dat dienst doet als laptoptas en andersom. Of kun je er heerlijke slofsokken aanschaffen voor extra warme voeten. 'We willen onze passie nu ook in Amsterdam delen en meer mensen uitnodigen Hästens in hun armen te sluiten', aldus Nick Braden.

Het nieuwste Hästens bed
Het nieuwste bed, de Hästens Novoria staat ook in de winkel. Het is een verstelbaar continentaal bed, speciaal ontworpen om aan te passen aan jouw lifestyle en wensen zodat je elke dag goed in slaap valt, uitgerust wakker wordt, en elk moment in bed een ontspannen beleving wordt. De draadloze afstandsbediening maakt het gemakkelijk om het bed geluidloos in de juiste houding te zetten voor perfect comfort tijdens lezen, surfen, tv kijken of wanneer je gewoon even wilt relaxen. Bovendien breng je de Novoria met slechts één druk op de knop weer terug naar zijn originele stand, waar je kunt beginnen aan een energieopwekkende, diepe slaap.

Slaapweetjes
Naast het feit dat het gewoon prettig is om goed te slapen omdat we dan een beter geheugen krijgen, beter worden in besluiten nemen, verminderen we onder andere ook het risico getroffen te worden door infecties, diabetes, hartziekten en een burnout. De behoefte aan slaap verschilt per persoon. Over het algemeen kan een volwassen persoon zich prima redden met zeven uur slaap per etmaal. Als we ouder worden kunnen we meestal toe met vijf of zes uur slaap per etmaal. Het is een misverstand dat we stil liggen als we slapen. Dat is niet zo. We bewegen wel vijf tot tien keer per uur. Dat we bewegen komt doordat ons lichaam de bloed-doorstroming wil verhogen in de lichaamsdelen waar druk op staat als we in een houding stilliggen. Veel mensen die moeilijk slapen, voelen vaak dat ze 's nachts nauwelijks een oog dicht hebben gedaan. Dat is zelden zo. Dat komt omdat je minstens 20 minuten moet slapen voordat jouw hersenen zelfs
maar registreren dat je hebt geslapen. Op dezelfde manier moet je meer dan vijf minuten wakker zijn om, als je 's ochtends wakker wordt, nog te weten dat je ’s nachts wakker bent geweest.

Meer informatie: www.hastens.nl

Publicatiedatum: 1 december 2012

Reacties