Hoog laag bed, hoe helpt het mij beter slapen?

Ben je op leeftijd en gaat alles niet zo makkelijk meer, of heb je thuiszorg nodig? Dan is het aanschaffen van een hoog laag bed geen overbodige luxe.

30 Oktober 2019

Een hoog laag bed is een bed wat in hoogte te verstellen is. Deze functie maakt veel uitvoeringen in bed makkelijker. Meestal zijn hoog laag bedden elektrisch verstelbaar. Dit is meestal voor het makkelijker maken van het verzorgen in huis. De patiënt hoeft het bed niet uit te komen en de verzorg(st)er hoeft niet te bukken om de persoon te behandelen. Ben je geïnteresseerd in welke voordelen een hoog laag bed je nog meer kunnen brengen? Ga er dan vooral eventjes goed voor zitten (of liggen) en lees deze tekst goed door. Je zult versteld staan over welke voordelen de bedden hebben en hoe mooi ze kunnen passen bij je interieur.

Verzorging bij jouw thuis

Als je thuisverzorging krijgt, tijdens dat je in bed ligt, zou je herkennen dat dit soms erg lastig gaat met een laag bed. Met een hoog laag bed wordt het de verzorging en jezelf makkelijker gemaakt door de functies om het bed te verstellen. Dit kan niet alleen in de hoogte, maar ook verschillende delen van het bed kunnen schuin omhoog worden versteld. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor het opstaan uit het bed. Door het bed in de hoogte van je heup te verstellen en het hoofd van het bed omhoog te zetten, kun je zo uit het bed stappen.

Afmetingen en uiterlijk

Tegenwoordig is het mogelijk een hoog laag bed in elke afmeting te kopen. Tenminste een logische afmeting voor 1 of meer personen is sowieso verkrijgbaar. Je kunt online talloze bedrijven vinden die dit voor jou kunnen samenstellen. Je kunt natuurlijk ook langs de showrooms gaan van enkele bedrijven bij jou in de buurt. Je kunt daar naar alle informatie omtrent de afmetingen en het uiterlijk van de bedden alles vragen. Ook kunnen zij uitleggen hoe het bed werkt.

Hoe werkt een hoog laag bed

Elk bed heeft natuurlijk zijn eigen besturing. Om je een idee te geven hoe het ongeveer werkt, is hier onder beschreven hoe de meeste bedden te besturen zijn. Vaak zijn hoog laag bedden te besturen met en afstandsbediening. Deze zit met telefoondraad vast aan uw bed. Zo kan u of iemand anders van elke positie het bed verstellen. Dit is natuurlijk erg luxe. Bij een wat simpeler exemplaar heb je aan de zijkant van je bed enkele knoppen zitten. Hiermee kun je bepaalde delen van het bed verstellen. Het is maar net hoe uitgebreid het aantal functies van het bed is. Een elektrisch hoog laag bed is niet alleen voor ouderen. Jonge mensen die het fijn vinden om bijvoorbeeld in bed nog eventjes tv te kijken, kan een hoog laag bed ook perfect zijn. Door het hoofd van het bed te verstellen kun je perfect gaan zitten.

Beter slapen in een hoog laag bed

Doordat een hoog laag bed versteld kan worden kan het soms net wat lekkerder liggen. Heb je bijvoorbeeld last van je rug? Dan kan je ervoor zorgen dat je net wat beter ligt door bijvoorbeeld het middelste deel van het bed iets te verlagen, zodat je billen net iets lager zijn dan je rug. Bespreek dit wel eerst met je huisarts of degene die hier hulp bij verzorgt. De matrassen van een hoog laag bed zijn vaak elastisch. Dit kan ook zorgen voor en betere ligging in bed. Het matras vormt zich als het ware om je heen. Het matras moet natuurlijk wel elastisch zijn, anders zou het bed niet verstelbaar kunnen zijn.

Hoog laag bed kopen

Een elektrisch hoog laag bed kopen word je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt. Je kunt online het bed uitzoeken wat je wilt met alle gewenste afmetingen en uiterlijk erbij. Het bed wordt bij je thuis geleverd en op de juiste plek gezet. Meestal wordt er een korte instructie gegeven over hoe het bed te verstellen is en waar je op moet letten. Als je een partner hebt of iemand waar je samen mee woont is het handig die ook bij de instructie aanwezig te laten zijn. Het zou goed kunnen zijn dat zij dat bed voor je moeten verstellen.

Voordelen van een hoog laag bed

- Hier nog eens in het kort enkele voordelen van een hoog laag bed genoemd:
- Je kunt het verstellen naar je eigen wensen
- Het staat chique
- Verzorging op bed wordt een stuk bevorderlijker
- Je kunt je bed instellen hoe dat goed is voor jouw lichaam
- Uit het bed stappen een stuk makkelijker
- Je kunt op de eerste verdieping van de woning slapen

Reacties