Profielfoto van Innosleeps.com
Innosleeps.com
Jan van Galenstraat 45, 1056BH Amsterdam
maandag
10:00 - 18:00
dinsdag
10:00 - 18:00
woensdag
10:00 - 18:00
donderdag
10:00 - 18:00
vrijdag
10:00 - 18:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
10:00 - 17:00

Het Murphy-Bed

Waarom zijn opklapbedden tegenwoordig weer trendy?

Wat is een Murphy-Bed? Waar komt de term vandaan? En waarom zijn ze nu weer trendy?

Eind 1890 werd de in San Fransisco wonende William L. Murphy verliefd op een jonge operazangeres. Hij wilde dolgraag zijn tijd doorbrengen met zijn nieuwe geliefde en was opzoek naar een eigen woning.

Na lang zoeken, kocht Murphy een appartement midden in de stad. Er was alleen één probleem: het appartement had maar één kamer en dat maakte zijn bed het middelpunt van zijn nieuwe maar bescheiden woning. In de 19e eeuw gold de morele code: jonge ongehuwde vrouwen mochten niet alleen zijn met een man in een kamer waar ook een bed aanwezig was. 

Murphy’s uitdaging was dus om zijn bed op magische wijze snel te laten verdwijnen als dat nodig was. In 1900 kwam zijn eureka moment: het Murphy Bed. Tegenwoordig ook wel bekend als muurbed, bedkast of opklapbed.

Tegenwoordig zijn opklapbedden weer helemaal terug in de mode, maar om een andere reden dan die Murphy ooit had kunnen bedenken. Met woningprijzen die door het dak schieten maar nog steeds de behoefte om in de stad te wonen zijn mensen vaker op zoek naar 'slimme meubels'.

Bij Innobeds geloven we dat elke meter woonruimte telt! Onze INVENTO opklapbedden zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar een andere kamer of een ander huis. Ook kunnen ze aangevuld worden met zijkasten, verlichtingen of bijvoorbeeld een bank. De bedden zijn ideaal voor kleine ruimtes en perfect voor iedereen die meer ruimte en/of overzicht wil.

Lijkt jou zo’n opklapbed nou iets? Neem dan een kijkje op onze website. We hebben verticale en horizontale opklapbedden in veel verschillende maten en kleuren.

Innobeds is bereikbaar op de mail via info@innosleeps.com en via bellen/whatsapp op +31 85 114 24 50, we zijn er om te helpen!