array(1) { ["path"]=> string(77) "www.solarlux.nl/nl/pub/schuif-systeem/volglas/schuif-systeem-sl20-volglas.cfm" }
Partner

Solarlux Nederland BV

Het bedrijf Solarlux produceert glazen vouwwanden, serres, terrasoverkappingen en balkonbeglazing voor nieuwbouw, verbouwingen en renovaties.

SL 20 glazen vouwwand

Meer design, meer flexibiliteit - Solarlux, de marktleider op het gebied van glazen vouwwanden, breidt haar productportfolio uit met een verticaal volglas schuifsysteem.

Productomschrijving

Anders dan wat we van de Solarlux glazen vouwwanden of horizontale schuifwanden gewend zijn worden bij de nieuwe SL 20 de glazen panelen niet gevouwen en geparkeerd aan de zijkant, maar in 2-, 3-, of 4-baans loop- en geleideprofielen parallel weggeschoven.
Het systeem wordt bediend door een handige handgreep, dus de ramen worden niet aangeraakt. Een geïntegreerde "driver" in elke vleugel zorgt ervoor dat bij het afsluiten alle glazen panelen automatisch worden meegenomen. Zo is het totale pakket aan glazen ramen in één beweging gemakkelijk te bedienen en hoeven niet alle glazen panelen afzonderlijk gesloten te worden. De positionering van de loopwielen in de onderconstructie zorgen ervoor dat er aan de bovenzijde 20 mm ruimte ontstaat om toleranties op te vangen. Hierdoor is het mogelijk om bredere openingen te maken doordat bij het doorbuigen van de bovenconstructie door variabele belasting (bijvoorbeeld sneeuw) het systeem nog moeiteloos blijft functioneren.
Wanneer het systeem gesloten is overlappen de glazen panelen elkaar, hierdoor zorgt het systeem voor een permanente ventilatie en is het tevens slagregendicht. De SL 20 is van binnen of buiten comfortabel te vergrendelen door een afsluitbaar slot. Ook kan de SL 20 met een verzonken vloerrail worden uitgevoerd voor barrièrevrij wonen.
Om de nieuwe SL 20 de strakke esthetische uitstraling te geven waar Solarlux om bekent staat zijn alle koppelingen, waterhuishoudingen en ontwateringen onzichtbaar weggewerkt. Daarmee is dit nieuwe Solarlux-systeem het enige op de markt waarbij deze componenten niet zichtbaar zijn. Solarlux levert dit systeem standaard met 8 of 10 mm gehard glas met gepolijste kanten dat is onderworpen aan een Heat Soak test (ESG-H).
Zoals de afbeeldingen laten zien is de SL 20 uitermate geschikt in combinatie met de Solarlux terrasdaken, maar ook voor het flexibel gebruiken van balkons en loggia’s is de SL 20 een uitstekende keuze. De SL 20 biedt in gesloten toestand uitstekende bescherming tegen weer en wind terwijl men bij een aangenaam klimaat de SL 20 opent en optimaal van het buitenleven kan genieten.

 

 

 

 

 


 

Meer lezen over
'SL 20 glazen vouwwand'?

meer van deze professional

Solarlux tuinkamers

Solarlux tuinkamers bieden openheid en tegelijkertijd b...

Solarlux balkonbeglazing

Ervaart u nieuwe perspectieven! Met de balkonbeglazing ...

Het schuifraam Cero by Solarlux

Het schuifraam cero by Solarlux verbindt op heel bijzon...

Toon alle 16 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.