Foto: 2017-10/Mooieverandasnl - meer geld naar tuin.jpg

Nederlanders besteden jaarlijks steeds meer geld aan hun tuin

De tuin wordt de afgelopen jaren steeds meer gebruikt, waardoor er ook meer geld en aandacht aan wordt besteed.

Vooral producten en installaties die voor comfort en een luxe uitstraling zorgen, worden steeds populairder. Voorbeelden hiervan zijn loungesets, zonwering en gasbarbecues. Maar er wordt ook steeds vaker maatwerk geleverd in de tuinbranche.

Uit onderzoek van Mooieverandas.nl is gebleken dat een verzorgde en/of praktische tuin de woningwaarde kan verhogen. Door het toevoegen van een jacuzzi of een zwembad krijgt de tuin een luxe uitstraling en kan dit een pluspunt zijn bij het verkopen van je woning. Maar ook het plaatsen van veranda’s wordt steeds populairder. Dit is vooral te danken aan het feit dat je veranda’s op maat kunt laten maken, waardoor de veranda goed aansluit en een geheel vormt met de rest van de woning.

Ook het inschakelen van een hovenier wordt steeds vaker gedaan. Waar dit vroeger alleen weggelegd was voor de zeer welvarende huishoudens, worden hoveniers nu ook steeds vaker ingeschakeld door mensen met huishoudens met een gemiddeld inkomen. Deze ontwikkeling komt vooral doordat mensen het erg druk hebben en/of geen groene vingers hebben, maar wel een goed verzorgde tuin willen.

Meer weten? Klik dan hier

Reacties