string(1) "a"

Creëer daglicht onder je donkere veranda!

Eindelijk, het is weer lente! De zon gaat vanaf deze periode meer schijnen en de dagen worden weer langer.

Dat betekent ook dat die heerlijke dagen buiten in de tuin er weer aan komen! Wellicht heb je een fijne veranda of overkapping op je terras waardoor je, ook tot in de late uurtjes, buiten kunt blijven zitten. Alhoewel je onder de veranda prima kunt zitten, blokkeert het helaas een groot deel van het aanwezige zonlicht. Dat is zonde, maar het gelukkig is er een eenvoudige oplossing.

Meer daglicht

Een Solatube daglichtsysteem creëert meer daglicht onder bijvoorbeeld je terrasoverkapping. Een koepel op het dak vangt het daglicht op en vervolgens wordt het licht door de daglichtbuis heen getransporteerd. Een armatuur aan het plafond van je veranda zorgt ervoor dat het daglicht egaal wordt verspreid. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw is de daglichtbuis gemakkelijk te plaatsen vanwege de kleine diameter van het systeem.

Onderhoudsarm

Handig aan de Solatube daglichtbuis is dat deze onderhoudsarm is. Een speciale coating over de koepel maakt hem zelfreinigend. Dankzij het ontwerp van het systeem bestaat er geen mogelijkheid voor insecten, vuil en hitte om eronder te blijven ‘hangen’. Het fijne aan de Solatube is dat deze ook de laagstaande zon weet op de vangen. Op deze manier geniet je ook tijdens de zonsopgang en zonsondergang van daglicht.

Andere mogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden gaan verder dan alleen het verlichten van de ruimtes onder een veranda. Iedere gewenste ruimte kan op dezelfde manier verlicht worden, zoals de toilet, keuken, hal, trappengat of zelfs de kelder.

Voor een impressie of ter inspiratie kijk op de website van Solatube Home .

Reacties