Hoe maak ik mijn pergola of terrasoverkapping schoon?

Hoe reinig ik het beste mijn terrasoverkapping met lamellendak? Ontdek alle tips!

Als je een Brustor terrasoverkapping bezit, kan je genieten van het grote voordeel dat je hem het hele jaar door kan gebruiken, ongeacht het weer. Het volautomatisch lamellendak biedt met één druk op de knop zon, schaduw, ventilatie en beschutting, waardoor het de ideale outdoor oplossing vormt.

Onze pergola’s zijn allemaal vervaardigd met het beste materiaal en behandeld met een zelfreinigende beschermingslaag (quality coat), maar zoals alles hebben ze onderhoud nodig zodat ze er altijd goed uitzien en correct functioneren. We hebben een paar tips verzameld om jouw overkapping het hele jaar door te laten schitteren.

Het lamellendak reinigen

Het dak krijgt de meeste impact van de buitenelementen, waardoor het vatbaarder wordt voor vuil, vooral als het wordt overschaduwd door bomen en planten. Na verloop van tijd zal het dak los vuil verzamelen. Dit zal geen schade veroorzaken aan het aluminium materiaal, maar het is raadzaam om het schoon en vrij van obstructies te houden. De beste manier om dit te doen, is door de lamellen volledig te kantelen en daarna eventuele takjes en bladeren te verwijderen die het sluiten van de lamellen kunnen belemmeren. Als er ook zure stoffen zoals vogelpoep of boomsappen zijn, reinig dit dan onmiddellijk om schade aan de coating te voorkomen.

Dankzij onze Brustor reiniging set is een aluminium overkapping schoonmaken relatief eenvoudig. In 3 stappen is de klus geklaard:

  1. Reinig het dak met water en zeep.
  2. Gebruik de ontvetter om hardnekkige vlekken te verwijderen en te laten opdrogen.
  3. Protect lak: breng het product aan op een vod, smeer op en laat opdrogen. In ruraal gebied om de 6 maanden, in stedelijk gebied om de 3 maanden aanbrengen.

Informeer voor de Brustor reiniging set bij jouw lokale verdeler.

Reinigen van de screens

Als je ook koos voor screens aan de zijkanten van jouw overkapping, geldt ook hier een simpele schoonmaakmethode. Gebruik een vochtige doek of spons en veeg het vuil weg. Omdat de stof is gecoat met een geavanceerde coating, zal je merken dat je dit niet zo vaak hoeft te doen.

Grondige reiniging van de goten

Geef als laatste de goten een grondige reiniging en verwijder al het vuil en bladeren die zich in de binnenrand van het lamellendak hebben gevestigd. Zodra dit is opgeruimd, kan je met een tuinslag het eventueel achtergebleven vuil verwijderen. Als jouw terrasoverkapping omgeven is door bomen, hou hem dan net iets meer in de gaten en zeker tijdens de herfst.